Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Çeşme'nin 2011 sezonunda "altın bir yıl" geçirdiğini belirtti. Bu sezon ilçedeki hareketliliğin memnuniyet verici olduğunu, hiç kimsenin şikayet etmeye hakkının bulunmadığını ifade eden Öncel, şöyle konuştu:
"Çeşme'de bu sezon ne esnaf ne de turizmci şikayet edebilir. Havaların serin olmasından dolayı temmuz ayında başlayan sezon üç aylık dönemde herkesin yüzünü güldürdü. Otellerde yer bulunamadı. Bu yıl rezervasyonların dolu olması nedeniyle talebe yanıt verememe sıkıntısı yaşadık. İlçedeki eğlence mekanları da oldukça kalabalıktı. Çeşme bana göre çok iyi bir sezon geçirdi."

İlçede özellikle hafta sonları yoğun bir trafik yaşandığını vurgulayan Öncel, 2012 yılında Çeşme'nin daha da büyüyeceğini, ilçeye olan talebin artmasını beklediklerini ifade etti. Yeni sezon için çalışmalara şimdiden başladıklarını, ilçedeki tesislerin eksiklerini gidermek üzere harekete geçtiğini dile getiren Öncel, özellikle plaj temizliği ve yolların asfaltlanması konusunda yerel yönetime iş düştüğünü kaydetti.

Öncel, "Biz sivil toplum örgütü olarak ne gerekiyorsa destek vermeye hazırız. Çeşme bu derece ilerleyip rağbet görmüşken bunu kaybetmemek için ne gerekiyorsa yapmamız lazım. Yani özetle ev ödevimizi çok iyi çalışmamız lazım. Artık uyuma zamanı değil ayağa kalkma zamanıdır" diye konuştu.

Çeşme'de planlama çalışmalarının da gelecek yıl tamamlanmasını umduklarını dile getiren Öncel, turistlerin yanı sıra yatırımcının da ilgisinin Çeşme üzerinde toplandığına dikkat çekti.

Özellikle Alaçatı bölgesinde 5 yıldızlı 5 otel projesinin gündemde olduğuna işaret eden Öncel, Türkiye'nin bazı büyük girişimcilerinin de bulunduğu grupların 2012 yılında yatırımlara başlayacağını ifade etti.

Alaçatı ve Ilıca'daki yeni otel yatırımlarıyla 2 bin 500 yataklık yeni kapasite doğacağını dile getiren Öncel, "Bu oteller 2013 yılında hizmete girdiğinde ilçe hızlı bir ivme kazanacak" dedi.
 

Plajlara yıldız uygulaması
 
Öncel, kumsallarıyla ünlü Çeşme'nin plajları için de yıldız uygulaması başlatılacağını açıkladı. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bir proje sunacaklarını belirten Öncel, "Bu proje kapsamında 2012 turizm sezonunda ilçede bulunan plajlarda temizlik, duş, tuvalet ve can kurtaran standartları değerlendirilecek. Bu değerlendirmeye göre ilk kez plajlar için de yıldız uygulaması başlatılacak. Bu, ilçedeki plajların kalite standardını yükseltmesi ve koruması anlamında önemli katkı sağlayacak. Ayrıca tatilciler için de tercihlerin belirlenmesi noktasında etkili bir kriter olacak" diye konuştu.

Daha canlı bir festival
 
Veysi Öncel, bu yıl Çeşme Festivali'nin yapılmadığını ancak gelecek yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çeşme Belediyesi koordinasyonunda daha canlı bir festival düzenlemek istediklerini söyledi. Öncel sözlerini, "Üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin de desteğini alarak Çeşme Festivali'ni en iyi şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Uluslararası düzeyde ses getirebilecek bir ortamda bu çalışmayı gerçekleştirmek istiyoruz. Bu festivali haziran ayı sonu ile temmuz ayı başında yapmayı planlıyoruz. Bu festivalde Çeşme ve Alaçatı'yı birlikte düşünüyoruz" diye tamamladı.