Tekstil merkezi Denizli'nin en büyük kuruluşlarından olan Akça Holding'e ait Menderes Tekstil, çocukların kahramanı olan ünlü çizgi film karakterlerinin büyük bir bölümünün lisanslı ev tekstili ürünlerinin üretimini gerçekleştiriyor. 250 bin metrekare kapalı alanda 3 bin 500 kişinin çalıştığı fabrika, en popüler çizgi film kahramanının yer aldığı nevresim, çarşaf ve yastık kılıfını üretiyor. Walt Disney'le anlaşması bulunan firma Barbie, Wings, Mickey Mouse, Şimşek McQuin gibi, 250 çizgi film kahramanından 175'inin üretim hakkını elinde bulunduruyor.
Liverpol ve Barcelona gibi ünlü spor kulüpleri için de çarşaf ve nevresim üreten Menderes Tekstil'in İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Alptekin, "Türkiye'de çizgi film kahramanlarından yaklaşık 250'si için ev tekstili üretimi yapılıyor. Biz Menderes Tekstil olarak 175 çizgi film kahramanının ev tekstili ürünlerinin üretimini gerçekleştiriyoruz. Walt Disney'le anlaşmamız var. Walt Disney kahramanlarının lisanslı nevresim, çarşaf üretimini biz yapıyoruz. Ürünleri iç piyasaya veremiyoruz, tamamını Walt Disney'e gönderiyoruz. Barcelona, Liverpol gibi ünlü futbol takımları için de lisanlı ev tekstili üretimi yapıyoruz" dedi.
Geçen yıl cirolarının 250 milyon dolar, ihracatlarının ise 170 milyon dolar olduğunu belirten Menderes Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Alptekin, tekstil sektöründe Türkiye'de entegre tek tesis olduklarını belirterek, "Sadece Denizli'de tekstil alanında 650 firma bulunuyor. Bunlar sadece dokuma veya iplik ya da ikisini birden üretirken Menderes Tekstil'de iplik, baskı boya, dokuma, konfeksiyon bölümleri bulunan Türkiye'nin tek entegre tekstil fabrikasıdır. Fabrikada günde eni 2 metre 60 santimetre olan 300 kilometre ham bez üretimi, 400 kilometre baskı ve boya yapıyor, 70 bin takım nevresim üretiyoruz. Fabrikada üretilen ham bezi yola serseniz Sarayköy'den İzmir'in Konak Meydanı'na kamyon üzerinde gidip gelebilirsiniz" diye konuştu.