Mehmet Akif Çakmak- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Paris'teki sunuma gitmemesi hakkında gelmeyen iki kişinin yerine kendisine ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin davet edildiğini belirterek, "EXPO'ya gidecek heyet 10 gün öncesinden belliydi, bize Perşembe haber verdiler. Bizim hazırladığımız sunumdan başarılı ile çıkılmasından başka isteğimiz yok" ifadelerini kullandı. Sanayide yaşanan son gelişmeleri de değerlendiren Yorgancılar, İzmir'in geçen yılın ilk 5 ayına göre ihracat rakamlarını yüzde 12 artırdığını dile getirdi.

Kırılma lüksüm yok

Sunum döneminin çok önceden belli olduğunu ve davet listesine gelmeyen iki kişinin yerine Işınsu Kestelli ile birlikte çağırıldıklarını belirten Ender Yorgancılar, "Davetiye elimize çok geç ulaştı, bizde davetiye geç geldiği için önceden ayarladığımız programlarımız nedeniyle Paris'e gidemedik. Ben davet edilmedim diye kırılmam, şahsımla ilgili birşey yapılmadığı müddetçe kırılmak gibi bir lüksüm yok. Bizim hazırladığımız sunumdan başarılı çıkılmasından başka bir isteğimiz yok" diyerek EXPO ile ilgili görüşlerini açıkladı.

İhracat rakamları olumlu

Son dönemde ekonomide yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Yorgancılar, "Üretimin düşmediğini gözlemliyoruz, ihracat rakamları da bize İzmir'de durumun iyi olduğunu gösteriyor. İhracat rakamlarının geçen yılın ilk 5 ayına göre yüzde 12 arttığını öğrendik. Karların düşük olması ve tahsilatta yaşanan sorunlar en büyük sıkıntımız" dedi. TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı'nın Ankara ve İstanbul'un dışında ilk kez 23 Haziran Cumartesi günü İzmir'de toplanacağını söyleyen Yorgancılar, "İzmir'de yapılacak toplantıda hem İzmir hemde Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulanacağız" şeklinde konuştu.


Akbank ile EBSO'dan KOBİ protokolü

Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) Akbank ile protokol imzaladı. EBSO'da imzalanan protokol ile birlikte Akbank, EBSO üyelerine avantajlı paketler hazırladı. Söz konusu anlaşmayla EBSO üyeleri, KOBİ Destek Paketi, Yatırım Kredisi, Ticari Gayrimenkul Kredileri, Taksitli Ticari Krediler, Dış Ticaret Finansmanı gibi konularda avantajlı koşullardan faydalanabilecek. Reel sektöre her zaman destek verdiklerini ve avantajlı uygulamalardan EBSO üyelerinin faydalanabileceğini belirten Akbank Bölge Müdürü Münir Çavdar, "EBSO üyelerine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. EBSO üyelerine özel hizmet ve çözümlerimizle yardımcı olmak istiyoruz. Tüm gücümüzle sanayicinin yanındayız" şeklinde konuştu. Sanayicinin bankacıya, bankacının da sanayiciye ihtiyaç duyduğunu söyleyen EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise, "Sanayicinin banka ayağı olmadan sistemin içine dahil olması mümkün değil. Havale ve komisyon ücretleri en çok şikayet ettiğimiz konuların başında geliyor. Bankaların kar ederken sanayicilerin de kazanmasına yardımcı olmasını diliyorum" dedi.