İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı açıklamada iletişim sektörünün, son yılların en hızlı gelişen ve Türkiye ekonomisine en fazla katkı sağlayan sektörlerden olduğuna dikkati çekti. Cep telefonun artık herkeste bulunduğunu ve lüks bir tüketim aracı olmadığını, akıllı telefonların iş dünyasının ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirten Demirtaş, yeni düzenleme ile cep telefonu edinmenin zorlaşacağını, adeta lüks haline geleceğini savundu.

Üyelerinden, 1 Şubat 2014’de yürürlüğe girecek yönetmelik konusunda şikayetler aldıklarını ve sektörde ciddi bir tedirginliğin bulunduğunu ifade eden Demirtaş şöyle devam etti:

"Tüketimi tahrik eden ve insanların ödeme güçlerini aşan aşırı taksitlendirmeyi biz de kabul etmiyoruz. Ancak uzun yıllardır kredi kartı ile yapılan satışların taksitlendirilmesinin bıçak gibi kesilmesi de doğru değil. Düzenleme bu hali ile, kayıtdışı ticareti, haksız kazancı, cihaz kaçakçılığı ve POS tefeciliğini gündeme getirir.

Bu uygulamadan en çok olumsuz etkilenecek sektörlerin başında iletişim sektörü geliyor. Zaten iletişim sektörü yoğun vergilerle boğuşuyor. Kayıtdışı ticarete maruz kalan ikinci el cihaz ticaretinin kayıtlı ticaret haline getirilmesini savunurken, üstüne taksit imkanının da ortadan kalkması, iletişim sektörünü olumsuz etkileyecektir."