EGS Fuar Merkezinde düzenlenen fuarın açılışına Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası(DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası(DSO) Başkanı Müjdat Keçeci ve davetliler katıldı.
75 firmanın stand açtığı fuarın açılış töreninde konuşan DSO Başkanı Keçeci, fuarların dünya ve ülke ticaretindeki önemine değindi. DTO Başkanı Özer de, Denizli'de 8 yıldır Doğalgaz ve İnşaat Fuarı'nın düzenlenmesinin il ekonomisinin inşaat sektörünün bütün etkenlerini barındırdığını ve bu tip fuarların ticaretin gelişmesine önemli katkılar sunduğunu söyledi.
Başkan Osman Zolan da "2005 yılında Denizli doğalgaz ile tanıştığında hava kirliliği oldukça yoğundu. Artık o kirlilik yok. Şehirlerde yaşıyorsak doğalgaz kullanımının önemini anlamalıyız. Vatandaşlarımızdan doğalgaz kullanımı konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyorum. Ülkemiz enerji açısından dışa bağımlı bir ülke. Bu nedenle yapılarımızda yapacağımız yalıtımın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen ise Denizli'nin birlik ve beraberlikle en iyiye gitmenin gayreti içerisinde olduğunu ifade ederek, "Bu fuar hem firmalarımız hem de Denizli açısından oturmuş bir fuar. Denizli'de fuar sayısının artması ve çeşitlenmesi hepimizin hedefidir. Geçenlerde düzenlenmiş olan Tarım Fuarı'nın 150 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi çok önemli ve sevindirici bir olay." diye konuştu.

Denizli'nin birinci derecede deprem bölgesinde olması nedeniyle yapı stoğunun kalitesinin en üst düzeyde olması gerektiğini belirten Vali Erkmen, "Yapınız sağlamsa depremden korkmanıza gerek yoktur." şeklinde konuştu. Enerjinin verimli kullanılması açısından yapı yalıtımının önemine de değinen Vali Erkmen, binaların yalıtımlarının iyi olmasının enerji tasarrufu sağlayacağını ifade etti ve fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı Vali Erkmen, Başkan Zolan ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen ve protokol üyeleri standları gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldılar. Bütün standları ziyaret eden Vali Erkmen, Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nun engelli öğrencilerinin yaptıkları eserlerin sergilendiği standa da özel ilgi gösterdi.