Küresel piyasalarda doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmaya başlaması ve Suriye sınırında yaşananların jeopolitik risk algısını yükseltmesi ile hafta başından bu yana artış eğilimini sürdüren dolar/TL, bugün 2,90'ı aşarak 11 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Haftaya 2,83 seviyelerinden başlayan dolar/TL, yükselişini bugünle üst üste 4'üncü güne taşıyarak geçen hafta kapanışına göre yaklaşık yüzde 2,5 prim yaptı. Avro/TL ise avro/dolar paritesinin 7 ayın en düşüğüne gerilemesine karşın hafta başında gördüğü 3,00 seviyesinden 3,09 sınırına ulaştı.

Analistler, dün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile sakinleşen piyasaların, gerilimin sürebileceğine yönelik endişelerin devam etmesi ile bugüne negatif başladığını vurguluyor.

Dolar/TL'de 2,8820 seviyesinin üzerinde 2,92 direncinin gündemde kalacağını aktaran analistler, ABD piyasalarının Şükran Günü nedeniyle kapalı olduğunu, dolayısıyla döviz kurlarında dar bant içinde dalgalı bir hareket görülebileceğini öngörüyor.