Firmanın yönetim kurulu başkanı İbrahim Uzunoğlu, yaptığı açıklamada, organik tekstil maddelerinin kimyasal ilaç ve gübrelerden arındırılmış olduğunu söyledi. "Daha çok üretim değil daha kaliteli ve sağlıklı üretim" anlayışıyla dünyada hızla yayılan organik tarımın insanların sağlıklı ürünlere yönlendirdiğini dile getiren Uzun, Türkiye'de bu ürünlerin başında Ege pamuğunun geldiğini belirtti.

Uzun yıllardan beri tekstil ürünleri ürettikleri, 2003 yılında organik ürün üretmeye karar verdiğini anlatan Uzunoğlu, "organik tekstil" ifadesini ilk duyduğunda heyecanlandığını, Ar-Ge çalışması yaptırdıktan sonra ilk etapta Portekiz'den organik iplik ithal ettiklerini ardından Ege pamuğuna yöneldiklerini bildirdi.

Kısa sürede çocuk grubu, nevresim, havlu, bornoz üretimine başladıklarını, söz konusu ürünlerin dünyada birçok fuarda tanıtıldığını anlatan Uzunoğlu, şunları kaydetti:

"Ürünler, fuarlarda ilgi görünce üretime hız verdik. 2003 yılında ilk organik tekstil ihracatını İtalya'ya gerçekleştirdik. 10 yıldır Amerika, Danimarka, İsveç, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna başta olmak üzere 10'dan fazla ülkeye organik ürün ihraç ediyoruz. 2003 yılında küçük miktarda başlamıştık, geçen yıl 300 bin havlu, 20 bin bornoz, 50 bin parça çocuk grubu ürettik ve ülkemize 2 milyon dolar döviz girdisi sağladık. Bu yıl 3 milyon dolar ihracat gerçekleştirmeye hedefliyoruz."

Ege pamuğunun dünyada kalitesinin tescilli olduğunu kaydeden Uzunoğlu, şunları söyledi:

"Ege bölgesinde yetişen pamuk, dünyanın tescilli pamuklarındandır. Organik pamuğu yetiştirmek basit bir iş değil. Mevcut gübreleme sistemi yetiştiriyorsunuz, daha az verim alıyorsunuz ve daha fazla zaman harcıyorsunuz. Kimyasal ürün kesinlikle kullanmıyorsunuz. Ürünlerimizde Ege pamuğundan yapılan iplik dışında, başka bir iplik kullanmıyoruz. Bu bizim için çok önemli."

Uzunoğlu, organik ürünün diğer tekstil ürünlerinle arasında yüzde 20-30 oranında fiyat farkı olduğunu belirterek, organik tekstilin dünyada her yıl artan bir trendi olduğu kaydetti.