İlk olarak faturanın ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına değinecek olursak belli bir standartlarda ve formatlarda hazırlanmış olan entegrenin elektronik sistem üzerinden kullanılma şekline E Fatura denilmektedir. Yani günümüzde uygulamanın zorunlu hale getirilmesi ile birlikte son olarak 2017 yılının mayıs ayı itibari ile de geçilmiş olması durumudur. Gelir idare başkanlığınca vergi kanunları uyarınca mükelleflere yani işletme sahiplerinin işlemlerini kolaylaştırmak ve kırtasiye masraflarının ortadan kaldırılmasını sağlamak amacı ile de yapıldığını söyleyebiliriz. Veri tabanı uygun olan ve muhasebe uygulamalarına açık olan yazılımlar sayesinde sizlerde sistemden faydalanabileceksiniz. Birden fazla özelliğe sahip olmasından dolayı da geçmişe dönük kayıtlarınızın önünüze getirilmesi de an meselesi haline gelmiştir.

Gerçek veya tüzel kişilerin açılımı ise şahıs veya şirket işletmelerin muhasebe kayıtlarını oluşturarak hızlı ve güvenilir çözümler üretmesi ile birlikte vergi kanunlarında onaylarınızın hızlı olarak sonuca varması durumudur. Dünden bu güne baktığımızda şirketlerin muhasebe departmanlarında çok fazla evrakın yer aldığını görmekteyiz. Bunlardan kurtulmak ve daha sağlıklı, daha geniş bir çalışma alanı yaratmak adına oldukça mantıklı olmaktadır. Şimdi bilmeyenler için veya merak edenler için tekrarlayacak olursak E Fatura Nedir? Sorusunun en güzel cevabı elektronik ortamda özel formatlarla hazırlanan sistemdir diyebiliriz. Ticaretin alacak verecek konularını belirleyen, nakit akışını daha da hızlı hale getiren masrafsız ve temiz bir işlemdir.

Gelir idaresi ile anlaşmalı olan alt yapısı oldukça kuvvetli yazılımlar sayesinde kullanılması zorunlu olan muhasebeleştirme işlemlerinin yapılması sandığınız kadar zor olmamaktadır. Digital Planet tarafından her daim olarak yardım desteği alabilir ve açılımların özelliklerine göz atabilirsiniz. İnsan gücünün çok daha verimli yerlerde kullanılması ve işletmelerin çalışma alanları bakımından çok daha rahat etmesi için inanılmaz bir çalışma olmaktadır. Kâğıt fatura gibi aynı hukuki özelliklere sahip olmasından dolayı da hiçbir kayıp olmamaktadır. Alacak veya verecek faturalarınızı daha nizami bir şekilde keserek ilgili kişilere ulaştırmak için bir de vergi takibinizi daha iyi yapabilmek için arşivleme işlemlerinden de faydalanabileceksiniz. Yüklemeleriniz sonucunda tekrardan ana ekranınıza yükleme yaparak inceleyebileceksiniz.