Esin Gençel- Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti. Mahmut Mücahit Fındıklı başkanlığındaki 26 kişilik heyette İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile İlknur Denizli de yer alıyor. Ziyarette ağırlıklı konular enerji, teşvikler, organize sanayi bölgeleri ve yatırımlardan oluştu.

Komisyon Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili olan Mahmut Mücahit Fındıklı'nın katılımıyla gerçekleşen ziyarette, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı  Ender Yorgancılar, İzmir'in en çok göç alan illerden biri olduğunu dile getirerek, "Organize sanayi bölgelerinde yatırımların büyümesini istiyoruz" dedi.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "İzmir'de 10 tane organize sanayi bölgesi bulunmakta. Tüm organize sanayi bölgeleri çok daha aktif hale getirilmeli. Teşvik sistemi ortaya çıkınca 12 üyemiz ve 1200 çalışanımız Manisa'ya taşınmıştır. Bu sistemin eşitlik üzerine kurulmasını istiyoruz. Yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı arttırıp yerli üretimi ve yerli malı kullanmayı mecbur eden ve buna paralel ithalatı azaltan bir yapı içinde olmalıdır. İzmir'in 186 milyar ithalatı var 131 milyarı ana mali ithalatı olup bu ana imalatının 38.4 milyarı enerji ithalatından elde edilmiştir. İzmir'in enerji ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. 3-4 günlük kesintiler yapmaktansa enerji yatırımları yapılmalıdır. En önemli yatırım ise nükleer santrallere olmalı. Nükleer sartrallerden korkulmamalı. Türkiye'nin tüm komşu ülkelerinde nükleer santraller bulunmakta. Bir patlama anında ülkemizde zaten etkilenmek durumunda kalacak. Bu nedenle tüm çalışmaları yapılarak nükleer santraller kurulmalı" diye konuştu.

İkinci lokomotif İzmir

İzmir'in bir elinin Akdeniz'de, bir elinin Ege Denizi'nde, bir elinin Asya'da ve bir elinin de Anadolu'da olduğunu belirten, TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, İzmir'in İstanbul'dan sonra 2. lokomotifi olduğunu söyledi. Fındıklı, konuşmasını şu şekilde bitirdi, "Yönetmelikle çözülecek problemlerimiz var. Ama bu ülkeyi refaha getirmek için ekonomimizin temelini üretim ekonomisi üzerine kurmalıyız. Sadece üretimde çözüm değil. Dünya ile rekabet edebilecek kalitede üretim yapmalıyız. Üreticinin isteği girdi maliyetlerini eşitleyerek ayağındaki bağları hafifletmemizi istiyorlar. Üreticiyi mutlu edecek ve enerji kaynaklarını devam ettirecek noktayı bulmalıyız. Teşvikler piyasayı bozucak nitelikte olmamalı. Komisyon olarak niyetimiz, var olan problemleri çözüp neticeye varmak istiyoruz."