Mehmet Akif Çakmak- Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu, EGİAD Dernek Merkezi'nde Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleri ile sohbet toplantısında bir araya geldi. EXPO sürecinin İzmir için bir şans olduğunu söyleyen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, İzmir için geri kalmış söylentileri olduğunu fakat İzmir'in potansiyelinin tartışılmayacağını söyleyerek, "EXPO 2020 olsun olmasın, bizim İzmir'de yakaladığımız ivme sürekli olsun" ifadelerini kullandı. Kemeraltı'nın limanla buluşması geretiğini dile getiren Şen, teknokent için tavırlarında bir değişiklik olmadığını belirtti.


EXPO hareketlenmesinden herkes memnun

Birşeylere başlandığını ve İzmir'de oluşan havanın devam etmesini istediklerini söyleyen Temel Aycan Şen, "2015 EXPO'nun İzmir için bir şans olduğunu görmüştük. EXPO 2020 bizim için yeni bir şans, İzmir için geri kalmış söylentileri olsa da Türkiye'nin 3. büyük şehriyiz ve İzmir'in potansiyeli tartışılmaz. EXPO 2020 İzmir'de olsun olmasın yakaladığımız ivme sürekli olsun, EXPO için oluşan hareketlenmeden herkes memnun, seçim gününden sonra da bu heyecan aynı şekilde devam etsin" dedi. EXPO için şu sıralar yapılan çalışmalara kimsenin itirazı olamayacağını dile getiren Şen, devamını getirebildikleri takdirde İzmir'in  ekonomik anlamda gelişmesinin süreklilik kazanacağını belirtti. 


Kemeraltı limanla buluşmalı

Kentsel dönüşüm ile ilgili sorulan bir soruya da cevap veren Temel Aycan Şen, İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda planladıkları birçok şeyi seçim döneminde partilerin gündem maddesi olarak gördüklerini söyledi. Kentsel dönüşümün İzmir için bir gereklilik olduğunu ifade eden Temel Aycan Şen, "Özellikle yapılaşma konusunda sıkıntılar ortaya çıkıyor, her yapılan yeni bina ile birlikte ulaşım sorunu artıyor. Bu işler kavga ederek çözülmez. Basmane çukuru olan yer gibi örnekler önümüzde, inat etmeden bir çözüm yolu bulmamız lazım. İzmir, kurallara uyan bir şehir ve kurallara uyduğu için bazı işler yavaş yürüyor. Hükümet ve yerel yönetim birşeyler yapmaya çalışıyor, havaalanından geldiğimiz zaman Kadifekale'yi görebilmek bizi mutlu ediyor. Bazı şeyler artık kabul edilemez durumda. İzmir'in depolarında 10 tane müzeyi doldurabilecek eserler var ama depolarda duruyor" şeklinde konuştu. Kemeraltı'nın limanla buluşması gerektiğini de dile getiren Temel Aycan Şen, Kemeraltı'nın ciddi bir bölge olduğunu ve artık uzamadan bir sonuç alınması gerektiğini ifade etti.


Teknokent konusunda tavrımızda düşüş yok


İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)'deki teknokent projesi konusunda Fransız bir yatırımcı grubu buraya yönlendirmek için EGİAD olarak aracı konumunda bulunduklarını ve maddi manevi destek olduklarını söyleyen Temel Aycan Şen, "Cemal Elmasoğlu o dönem büyük çaba gösterdi fakat konuşulan rakamlar milyon dolar olunca iki tarafın hemen anlaşması olamadı. Sadece üniversite ile yatırımcı grubu ile olması mümkün değil. Bu konuya hükümet, yerel yönetimler hepsi giriyor, her gelen bakan oraya uğruyor. Geçtiğimiz yıla göre heyecanlı çalışmalar var, EGİAD olarak bizim tavrımızda da bir düşüş yok. İzmir için orada bir teknokentin olmasını arzu ediyoruz" dedi.