Mehmet Akif Çakmak- İzmir Enternasyonel Fuarı'nın  (İEF)'nın geleceği ile ilgili yapılan arama konferansı ve anket çalışmalarının değerlendirmesi kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu değerlendirmelerde altyapı, fuar planlaması, pazarlama ve kültürel faaliyetler konuları müdahale alanı olarak belirlenirken, "İzmirli olmak" temasının fuarla ilişkilendirilmesi ön plana çıktı. 18-24 yaş arasındaki gençlerle yapılan fuar anketinde gençlerin, lunapark, kitap ve eğlence konularına dikkat çektiği ifade edilirken, İzmir Minatürk maketinin hayata geçirilmesi önerisinin sunulduğu belirtildi.  Profesyonel fuarcılığın Gaziemir'e taşınmasının İEF için önemine değinen İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, "İhtisas fuarlarının Gaziemir'e taşınması hem İEF hem de İzmir ekonomisi için dönüm noktası olacak. Fuarı buzdolabında koruyamayız, yeniliklere ayak uydurmamız lazım" diye konuştu. 

Değişim ve Yenilenme sloganı ile yola çıktık

İZFAŞ olarak İEF'yi önemseyenlerinin sayısının azaldığını gördüklerini dile getiren Mehmet Şakir Örs, fuarın gençlerle yakın temas kurmasını amaçladıklarını söyledi. Bilimsel yolları kullanarak ortak bir dil üretmeyi amaçladıklarını belirten Örs, "Bu yıl 81. kez düzenlenecek olan fuarımızı gelecek günlere taşımak için yol haritamızı çizmeye çalışıyoruz. Değişim ve Yenilenme sloganı ile yola çıktık. Kentimizin EXPO'ya aday olması bizim fuarcılık geleneğimiz açısından önemli, EXPO ile birlikte fuar geleneğimiz de güçlenecektir" dedi.

Ortak akıl yaratmaya çalışıyoruz


Bilimsel çalışma yöntemini seçtiklerini ve ortak akıl üretme çabaları içinde olduklarını vurgulayan Mehmet Şakir Örs, "Profesyonel fuarcılığın Gaziemir'e taşınması İEF ve İzmir ekonomisi için bir dönüm noktası olacaktır" diyerek İEF'nin geçmiş yıllardaki coşku ve heyecanının yakalamaya çalıştıklarını söyledi. Zaman zaman endişe duydukları noktaların da olduğunu belirten Örs, "İEF'nin 70'li, 80'li yıllarını yaşamış biri olarak üzüntü duyduğumuz noktalar oluyor. Yeni gelişmeleri takip ederek fuarı yaşatabiliriz. Fuarı buzdolabında koruyarak yaşatamayız" dedi.