İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)'de üretim yapan sanayiciler, önümüzdeki günlerde ders vermeye başlayacakları Gediz Üniversitesi'ne, fabrikalarını açtı. Savunmadan enerjiye, tekstilden hazır giyime, gıdadan kimyaya, otomotivden elektrik ve elektroniğe birçok alana yönelik üretim tesisleri, laboratuvar olarak kullanılacak. Akademisyenler ve öğrenciler, fabrikalarda araştırma gerçekleştirecek, sanayinin dinamizminden ve imkanlarından yararlanacak. Birlikte ortak çalışmalar da yapılacak.

Bilimle sanayiyi biraraya getirecek çalışmanın temellerini, Sayıl Dinçoy (EBSO Meclis Başkan Yardımcısı, Elektra A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Nedim Uysal (Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı), Mehmet Karahaliloğlu (Karahalil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Atilla Üner (Formtek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Cihangir Gür (Susitaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Bülent Talay (Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi, Talay Makina Yönetim Kurulu Başkanı), Farul Oral (Anadolu Makine Yönetim Kurulu Başkanı), Muin Altın (Altın Nakış Yönetim Kurulu Başkanı), Fettah Güventürk (Güven Çelik Yönetim Kurulu Başkanı) gibi tanınmış isimlerin yer aldığı grup attı.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ABD'deki dünya çapındaki üniversitelerin, çevrelerindeki fabrikaları laboratuvar olarak değerlendirdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Çevik insanlığın seyrini değiştiren birçok buluşun bu sayede ortaya çıktığına da işaret etti, şunları söyledi: "ABD'de başarısı ve etkisi denenmiş bu çalışmayı İzmir'e taşıyarak, eğitim gönüllüsü sanayicilerimizle birlikte büyük başarılar gerçekleştireceğimize inanıyorum. Kampüsümüzdeki laboratuvarlara fabrikaların da eklenmesi gücümüze güç, heyecanımıza heyecan katacak, başta İzmir olmak üzere ülkemize büyük kazanç sağlayacak."

Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk da duyarlı sanayicilere teşekkür etti. Kavuk, "Gediz Üniversitesi'ni bugünleri görmek için kurduk. Sanayiyle, iş dünyasıyla, yaşamla güçlü bağı olan farklı bir üniversite hedeflemiştik. Şimdi bunların hayata geçtiğine tanık oluyoruz, büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu çabalar sayesinde Türkiye'nin teknoloji üreten, dünyaya buluşlarını sunan bir ülke haline geleceğine inanıyoruz" dedi.