Dünyadan ve Türkiye’den sektör temsilcilerini buluşturan IF WEDDING FASHION İZMİR – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 8. kez kapılarını açtı. Bu yıl bir ilkin altına da imza atarak Uluslararası Fuarlar Birliği’de (UFI) üye fuar olarak açılan ve 21’i yabancı olmak  üzere 171 firmanın yer aldığı fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilkini 2007 yılında düzenledikleri  Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda önemli mesafe kat ettiklerini belirterek, 4 bin metrekare alanda 74 katılımcı ile başladıkları organizasyonda 25 bin metrekare alan ve 171 katılımcıya ulaştıklarını söyledi.

Fuarın İzmir’deki gelinlik sektörüne hareketlilik getirdiğine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bir numaralı fuarımız Marble’ın ihracat rakamlarını görüyoruz ve gururlanıyoruz. Gelinlik fuarının ayrı bir özelliği var. Gelinlikler her tarafı çiçek tarlasına çeviriyor. İzmir’de gelinlik fuarı başlamadan önce en fazla 10 tane gelinlik vitrini vardı. Bugün sayısını bilmiyoruz” diye konuştu.

Dünyada iz bırakmak için çalışıyoruz

Kentin gelinlik merkezi olması ve ileriye gitmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Gelecek yıl düzenleyeceğimiz fuarı, 5 misli daha büyük olan Gaziemir’deki Yeni Fuar Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Bu fuarın hemen akabinde, dünyada iz bırakacak bir fuar gerçekleştirmek için çalışmalara başlayacağız. Dünyanın en önemli gelinlik, damatlı ve abiye fuarını 2015 yılında yeni fuar alanımızda gerçekleştireceğiz. İzmir’i sadece ülkemizin değil dünyanın bir gelinlik abiye ve damatlık merkezi haline getireceğiz. Yılda 2-3 sene içinde yılda 100 fuar yapmayı hedefliyoruz. İzmir’in kalkınmasında fuar ve kongrenin ne kadar önemli olduğunu, ulu önderimizin bize verdiği fuarcılık sektöründeki büyüme direktifini yerine getirme ve daha ileriye taşımak için de var gücümüzle çalışıyoruz. Kentimizi ve bölgemizi birlikte kalkındırma oradan da ülkemizi kalkındırmaya katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

 
İzmir’in gelinliğin başkenti olmasını istiyoruz

İzmir’in kongreler ve fuarlar kenti olarak iddiasını ortaya koyan modern bir şehir olduğunu ifade eden Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden ise mevcut fuarı dinamik tutarak dünyanın sayılı moda etkinliğinden biri haline dönüştürme konusunda da iddialı olduklarını söyledi. Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de ülkenin ekonomik ve siyasal başkentinin olduğunu, “gelinlik” denildiğinde de İzmir’in “başkent” olarak anılması için çalıştıklarının altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından “Beyaz Perde” temalı 5. Gelinlik tasarım yarışması düzenlendi. 350 katılımcının arasından finale kalan 15 tasarımın sergilendiği mini defilede izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Jüri üyelerinin değerlendirmesinden sonra birinciliğe Firdevs Tülin Gülhan, ikinciliğe İbrahim Çakmak, üçüncülüğe Ayşe Özyurt, mansiyon ödülünü de Taner Tabaklı layık görüldü. Birinci olan Gülhan ödülü Başkan Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.

 
İlke imza attı

Bu yıl bir ilkin altına da imza atarak Uluslararası Fuarlar Birliği’ne (UFI) üye fuar olarak açılan IF WEDDING FASHION İZMİR – 8’inci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; İzmir Fuarcılık Hizmetleri ve Kültür Sanat İşleri Ticaret A.Ş. (İZFAŞ) tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF)  ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) destekleriyle organize ediliyor. 22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında açık kalacak fuar, İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. 150’si yerli olmak üzere toplamda 171 firmanın katıldığı fuar organizasyonu profesyonel ziyaretçilere açık olacak. Fuar süresince düzenlenen defilelerde ünlü mankenler podyuma çıkacak.