Esin Gençel- İZKA'nın desteği ile proje sahibi Ege Orman Vakfı, proje ortakları Karşıyaka Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Başkanlığı, İzmir Arı Yetiştiriciliği Birliği, Ege Tarımsal Araştırma Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen Sancaklı Köyü Arı Ürünleri Ambalajlama, Paketleme ve Depolama Tesisi yaklaşık 10 ay içinde Karşıyaka merkez ilçeye bağlı Sancaklı Köyü'nün kullanılmayan ilköğretim okulu ve bahçesi üretim tesisi haline getirildi. Kurdele kesiminin ardından açılan tesisi gezen Vali Kıraç arı ürünlerini ambalajlama ve paketleme cihazlarını yakından inceledi. Açılışta konuşan Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, İZKA ile birlikte üçüncü projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Güvenli balın öneminin tartışıldığı son günlerde bu tesiste gıda güvenliğine uygun, marka tescili yapılmış arı ürünlerinin piyasaya arz edilmesi ile halkımızın sağlıklı ve güvenilir bal tüketmesini hedefliyoruz" dedi.

1546 arıcının ürünleri işlenecek

Tesiste 1546 arıcının ürünlerinin değerlendirileceğini ifede eden Bakioğlu, "İzmir ve çevresinde tüm bölge arıcılarına eş zamanlı ulaşım mesafesinde olması ve ekonomik gücünün yetersiz olması nedeniyle sezilen Sancaklı Köyü'nü artık 'bal köy' olarak anarak marka köye dönüştüreceğiz. Ayrıca tesisimizde Sancaklı Köyü'nden 5'i kadın olmak üzere 10 kişiye istihdam sağlanacak. Köylünün ekonomik seviyesini yükselecektir" diye konuştu. Köylerde ve mahallelerde daha iyi yaşam adına İl Özel İdaresi olarak yollar aradıklarını ifade eden Vali Kıraç ise, "Köylerimizin alt yapı, eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını kendi bütçemizle sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca ilimizin yatırım iklimini iyileştirmek ve yabancı-yerli sermayenin bölgede yatırım yapmasını sağlamak için son yıllarda en iyi örneklerini İZKA veriyor. Bu tesiste bu çalışmalardan biri" dedi.

Tesis açılışında İzmir Valisi Cahit Kıraç, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, İzmir Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Fikri Barkan ve Sancaklı Köyü sakinleri katıldı.