Halkbank, KOBİ'lerin kurumsal sosyal sorumluluk, çevre, iş sağlığı ve güvenliği ile enerji verimliliği konularında ulusal ve uluslararası mevzuat ve uygulamalara uygun hale getirilmesi amacıyla başlattığı KOBİ Dönüşüm projesi kapsamındaki son eğitim konferansını İzmir'de düzenledi. İzmir'deki konferansta KOBİ temsilcileriyle buluşan Halkbank katılımcılardan 9 KOBİ'nin işyerlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. Halkbank'ın KOBİ Dönüşüm projesi kapsamında şimdiye kadar 15 ilde düzenlediği eğitim konferanslarına4 bini aşkın KOBİ temsilcisi ve ilgili katıldı.    

Konferansta konuşan Halkbank Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Aslan şunları ifade etti:

"Bu projeye Fransız Kalkınma Ajansı'nın işbirliğiyle başladık. KOBİ'lere kredi olarak kullandırmak üzere 2008'de ajanstan temin ettiğimiz 80 milyon Euro kaynağın bir bölümünü bu projeye ayırdık. Bankamızın kurumsal sosyal sorumluluk anlayışının bir yansıması olan KOBİ Dönüşüm projesiyle KOBİ'lerin üretim ve hizmet koşullarını dünya standartlarına uygun hale getirmeyi amaçladık. Çevre, iş sağlığı ve güvenliği, enerji verimliliğine duyarlı üretim hem Türkiye'nin hem de dünyanın geleceğine yatırım değeri taşıyor. Aynı zamanda KOBİ'lerimizin dünya pazarındaki rekabet güçlerini de artırıyor."

Konferans düzenlenen illerdeki 130 firmanın işyerinde çevre, iş sağlığı ve güvenliği konularında bir günlük ücretsiz eğitim ve danışmanlık çalışmaları yapıldı. Bu firmalarda çalışan 2 bin 250 kişi ücretsiz eğitimlerin sonunda sertifika almaya hak kazandı. 5 KOBİ de bir yıl süreli ISO 14001 veya OHSAS 18001 standardı kurulmasına ilişkin ücretsiz danışmanlık hizmetinden yararlanıyor. Bu hizmetten faydalanan 2 firma OHSAS 18001 sertifikasını aldı. Halkbank, bu alanlarda yatırım yapmak isteyen tüm KOBİ'lere orta ve uzun vadeli kredi desteği de veriyor.

KOBİ Dönüşüm kapsamında firmalara doğal kaynakların verimli kullanılması, doğal çevrenin korunması, çalışanların sağlığının korunması ve güvenliğinin sağlanması gibi konularda yol gösteren Halkbank, bu kurumsal sosyal sorumluluk projesine 2009 yılında başladı. Konferanslardaki eğitimlerden KOBİ'lerle iletişim halinde olan ve kredi taleplerinin değerlendirilmesine yönelik raporlar hazırlayan Halkbank proje değerlendirme ve mali tahlil ekipleri ile şube yöneticileri ve pazarlama personeli de faydalandı. Projenin eğitim ve danışmanlık hizmetlerini Risk Med ve Adelphi Consult yürüttü.