Kalkan Genetik olarak sizlere canlı hayvan ithalatı hakkında bahsedeceğiz. Sizin seçtiğiniz hayvanları Avrupa ve Asya dahil olmak üzere birçok ülkeden alıyoruz, aldığımız hayvanların kontrolünü yapıp tüm yönetmeliğe uygun olduğunu kesinleştirdikten sonra lüks tırlarımıza bindirip ülkemizin gümrük kapısına kadar getiriyoruz, gümrük kapısında yasal işlemleri hallettikten sonra firmaya veya çiftliğinize getiriyoruz. Yolda tüm zaman boyunca hayvanlar ile ilgileniyoruz. Hayvanları yol boyunca sarsmadan ve zarar gelmeden getirmek en büyük görevimizdir, ayrıca sormak istedikleriniz olursa iletişim bölümünden bunları sorabilirsiniz veyahut firmamızı arayıp daha detaylı bilgi ve aklınızda olan tüm sorularınızı sormaktan hiç çekinmeyiniz. Eğer firmamıza yakın bir konumdaysanız gelin bir çayımızı için ve sizinle bilgi alışverişinde bulunalım, kafanızda ki tüm sorulara yanıt bulun aynı zamanda eksiklerinizi görünüz. Bunun yanında sınırlandırmalar hakkında daha fazla bilgi ve yol boyunca neler olacağını sizlere anlatmaktan kıvanç duyacağız.

Bu ithalat sadece bir kargodan çok daha mühim işler içermektedir, tarım ve hayvancılık bakanlığının tüm yönetmeliklerine uymak zorunda olduğunuzu bir kez daha belirtiyoruz. Sizden istedikleri koşulları aşağıda listeleyeceğiz. Örnek olarak Sözleşme Yapmak Suretiyle Özel İzne Tabi Damızlık gebe düve ithalatı Uygulama Talimatında sizlerden hangi koşulları istediklerini aşağıda listeliyoruz.

1-Hayvanı büyütecek birimlerile anlaşma yapmak koşulu ile damızlık gebe düve ithalat izni; üretici birimleri, yetiştirici birimleri, kooperatifler ile tüzel şahıs, teknik alt yapı yatırımları eksiksiz işletmelere dağıtmak üzere en az İKİ YÜZ ELLİ baş damızlık gebe düve şartıyla verilir.

Bu konuda ithal olan karantinası bitmiş ve HAYBİS’e kaydı edilmiş damızlık gebe düvelerin sözleşme yapılarak yetiştiren/firmalara satışı;

Bakanlık tarafından hibe destek sağlanan projeler dışı olmak üzere, Holstein ırkında en az YÜZ baş, diğer ırklarda (aynı ırk) en az BEŞ baş dağıtmak için izin verilir.

2-Devlet tarafından yardım almakkoşulu sağlandığı taktirinde yatırım eğitiminegirmiş ve geçmiş olan tarım ile alakalı kooperatiflere ithalat izni Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün ithalata uygun karar vermesi şartıyla aşağıdaki esaslara göre verilir;

 a)Söz konusukooperatiflerecanlı hayvan ithalatı yüklenici firma veya kooperatif tüzel kişiliği aracılığı ile yapılmaktadır.
 b)Onay alan projede dağıtılacağı kestirilen damızlık hayvan sayısı esas alınır.