İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, 2003 yılında büyükbaş hayvan sayısının 80 bin düzeyinde olduğunu, bu yılın verilerine göre bu rakamın 244 bine ulaştığını söyledi.

Denizli, büyükbaş hayvancılık ve süt üretimi konusunda söz sahibi illerden biri oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, verilere bakıldığında Denizli’nin sektörde gelişiminin çok üst noktada olduğunu belirtti. Bakanlık ve İl Teşkilatı olarak hayvancılığı daha da yukarılara taşımak için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Kutlu, şöyle dedi:

"2003 yılında Denizli’de 79 bin 422 olan büyükbaş hayvan sayısı 10 yılda yüzde 200 artarak 243 bin 446 sayısına yükselmiştir. İlimizde bir çok devasa hayvan çiftliği bulunmaktadır. Profesyonel olarak bu çiftliklerde hayvancılık yapılmaktadır. Toplamda  üreticimiz dahil olmak üzere Denizli’de 27 bin 397 işletme bulunmaktadır. Yeni yapılan yatırımlarla hayvan sayısı ve sektör giderek büyümektedir. Hayvancılıkta devlet destekleri, tüm işletmelerin ayakta kalması ve sektörün güçlenmesine katkı sunmaktadır."

Denizli’de günlük süt üretiminin 495 ton olduğunu kaydeden Kutlu, "Yıllık üretim ise, 581 bin tondur. Bu veriler hayvancılık sektörünün ve süt üretiminin ne kadar yukarı seviyelerde olduğunu göstermektedir" diye konuştu.