Masaya aynı teklifle gelen hükümete Ali Yalçın'ın sert tepkisi üzerine ara verilen toplantının sonraki oturumunda Kamu İşveren Heyeti Başkanı Faruk Çelik, tekliflerini 2016 yılında 5+4 2015 yılı için ise 3+3 olarak revize ettiklerini söyledi.

Toplu Sözleşme görüşmelerinde 5. Oturumu gerçekleşti. 5 Milyonu aşkın memurun gözünü diktiği masadan gergin anlar yaşandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bu teklif üzrerinde değerlendirme yapmayız. Yen, bir teklifle gelinsin" dedi.

Kamu-Sen ve KESK'in teklif üzerinde değerlendirme yapmasına da tepki göstererek Yalçın, masaya yeni teklife gelinmesini isteyerek toplantıya ara verdi.

Yalçın'ın tepkisi üzerine ara verilen toplantının sonraki oturumunda Kamu İşveren Heyeti Başkanı Faruk Çelik, tekliflerini 2016 yılında 5+4 2015 yılı için ise 3+3 olarak revize ettiklerini söyledi.

Bakan Faruk Çelik'in açıklamasının ardında konuşan Kamu Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın, “Kamu İşveren Heyetinin yeni bir teklifle gelmesini olumlu buluyor . Kasayı açmanızı bizi anlamaya başladığınızı gösteriyor. Kasayı açmanızı müzakereyi yeniden başlatmayı düşünülebilir” dedi.