En çok özendikleri ve emek verdikleri fuarlardan birinin Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı olduğunu söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs “Bir yıldır bu fuara hazırlanıyoruz. 8. IF WEDDING FASHION İZMİR’de iddialıyız. Son yılların en iddialı, en güçlü IF WEDDING fuarını gerçekleştirmeye hazırız” dedi.

Bu yıl fuarın Uluslararası Fuarcılık Birliği’ne (UFI) üye olarak gerçekleştirileceğini ve Türkiye’nin ilk ve tek UFI onaylı gelinlik fuarının IF WEDDING FASHION İZMİR olduğuna dikkat çeken Örs, “Yeni fuar alanı ile birlikte fuarımızın çıtasının daha da yükseleceğine, 8’inci fuarımızın bu sıçramaya bir zemin oluşturacağına yürekten inanıyoruz. Bu gelişmeden de büyük heyecan duyuyoruz” diye konuştu.

Fuar danışma kurulunun son kez toplandığı IF WEDDING FASHION İZMİR’de, hazırlıklara ilişkin detaylar son kez gözden geçirildi.

Toplantıya İzmir Fuarcılık Hizmetleri ve Kültür Sanat İşleri Ticaret A.Ş (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) Danışma Kurulu Üyesi Nedim Örün, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi M. İrfan Şenol, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yrd. Burak Sertbaş ve İZFAŞ yöneticileri ile sektör temsilcileri katıldı.

Ayrıca Arap ve Kuzey Afrika ile İran temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda alım heyetleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

150 yerli, 21 yabancı toplam 171 firmanın katıldığı, sektöre yönelik ve yalnızca profesyonel ziyaretçiye hitap eden fuarda; gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarları sergilenecek.  Yer sıkıntısı nedeniyle Fuar katılımcıları büyük bir titizlikle belirlendi. Fuara katılmak isteyen firmaların marka tescil belgesi, üretim kapasitesi gibi kriterleri göz önüne alındı.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nın tüm hollerinde gerçekleşecek fuara 9 ilden Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzincan, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya ve 4 ülkeden Lübnan, İtalya, Ukrayna, Rusya’dan firmalar katılacak.

50’ye yakın ülkeden alım heyeti gelmesi bekleniyor


Alım heyeti gelecek ülkeler: ABD, Almanya, Angola, Arap Ülkeleri, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Filistin, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, KKTC, Kosova, Kuveyt,  Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Mozambik, Romanya, Rusya, Rusya ve çevre ülkeler Özbekistan, Slovenya, Suudi Arabistan, Suriye, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen, Yunanistan.

Ayrıca Ekonomi Bakanlığı’nın alım heyeti programında Azerbaycan, Belçika, Fransa, İsrail ve Özbekistan’dan gelecek alıcılar ile katılımcılar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.

İZFAŞ, 600’ün üstünde odayı Fuar için kapattı

Alım heyetleri nedeniyle bu yıl geçtiğimiz yıla oranla otel oda sayısında da artış gözlendi. Sadece İZFAŞ tarafından 600’ün üstünde oda, alım heyetleri için kapatıldı. Yabancı alım heyetlerinin konaklama, transfer, tercüme ve ağırlama hizmetleri İZFAŞ tarafından üstlenildi.

IF WEDDING FASHION İZMİR Fuarı, 10.00 – 19.00 saatleri arasında sektör profesyonelleri tarafından ziyaret edilebilecek.

IF WEDDING FASHION İZMİR - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Fuarcılık Hizmetleri ve Kültür Sanat İşleri Ticaret A.Ş. (İZFAŞ) tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF)  ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) destekleriyle organize ediliyor.