Son yıllarda insanların kar etmek için kullandığı ve en yeni en karlı finans enstrümanı olarak bilinmektedir. İkili opsiyon ticaretinin bu denli kar sağlaması ise tamamen yatırımcının tahminlerine ve teknik analizlerine bağlanmaktadır. Kişi kazançlarını minimum risk ile arttırmak istediğinde diğer yatırım araçlarının yanında en masumu ikili opsiyon ticareti olmaktadır. Dünyanın her yanında yatırımcıların ilgisini cezbeden ikili opsiyon ticaretinin kullanımı da oldukça basit tutulmuştur. Dijital ortamda kazanç sağlaması nedeni ile öncelikle hızlı ve kazançlı bir yöntem olmaktadır. ikili opsiyon ticaretinde kişini finans piyasasını takip etmesi ve gelecekte yaşanabilecek olası hareketlerini doğru bir şekilde tahmin etmesi gerekmektedir. Bu tahminin doğru olması ise kişiye kazanç sağlamaktadır. Ayrıca ikili opsiyon ticareti bilinenin aksine kişilere diğer kazanç araçları gibi kar sağlamaz. Yatırımcı altın piyasasından almış olduğu varlıklarının gelecekteki satışından kazanç sağlamaz. Yatırımcı altın piyasasının gelecek dönemde, iki zamana arasında yapacağı artış ya da azalış hareketini tahmin ederek kazanç sağlamaktadır.

İkili Opsiyon İşlemleri


İkili opsiyon ticaretinin duyulması ile meraklıları da artmaktadır. İkili opsiyon ticaretinde yapılan hareketlerin, işlemlerin herkes tarafından anlaşılır seviyede olması ve yatırımcının istediği miktarları bu alanda kullanması ikili opsiyon ticaretinin duyulmasında rol oynamaktadır. İkili opsiyon işlemleri herksin anlayabileceği seviyede basit kavramlar ile açıklanmaktadır. Kişi mevcut piyasa ile ilgili yorumlarını, analizlerini yaptıktan sonra vermiş olduğu kararı bildirmek için bazı kavramları bilmesi gerekmektedir. Bu kavramlar da ikili opsiyon ticareti içerisinde “alt” ve “üst” olarak bilinmektedir. Bu kavramlar kişinin tahminlerinin yönünü göstermektedir. Kişi eğer mevcut piyasa ile ilgili gelecekte belli iki zaman arasında azalma trendin de olacağını savunuyorsa kişinin bu durumu alt seçeneği ile bildirmesi gerekmektedir. Üst kavramı içinde gene mevcut piyasa ile ilgili gelecekte belli iki zaman arasında artma trendin de olacağını savunmasıdır.

İkili Opsiyon Yatırımları

İkili opsiyon ticaretinde yatırım yapmak için sadece dört basit adım gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu adımların ilki yatırım yapmak istediğiniz varlığın seçilmesi, ardından piyasa fiyatının ne yöne hareket edeceği ve sonrasında yatırmak istediğiniz miktarın girilmesidir. Elbette son olarak da tahmin ettiğiniz hareketin ne zaman sona ereceğidir. Yatırımlarınızdan kazançlı çıkmak için mutlaka tahmininizin sona ereceği anı beklemeniz gerekmektedir. İkili opsiyon ticaretinde kişi yapmış olduğu yatırımda süresi iki dakika olarak öngörmüş ise işleminin doğru olup olmadığını sadece iki dakika sonra öğrenmesi mümkündür.

Yatırımcı ikili opsiyon ticaretinde daha yüksek kazançları ortaya koyarak kazanmak istiyorsa alışkanlık haline getirmesi gereken bazı davranışlar bulunmaktadır. Bu davranışların içerisinde düzenli olarak son ekonomik bilgileri takip etmesi, geçen haftanın ekonomik bilgilerini bilmesi ve bu iki hafta arasında analizler yapması gerekmektedir. Piyasada mevcut varlığın takip ettiği süreçte yapmış olduğu hareketlerin gelecekte nereye gideceğini bilmek ciddi özveri ve teknik analizler gerektirmektedir. Bu nedenle ikili opsiyon ticaretinde asıl can alıcı nokta burası olmaktadır.

Neden İkili Opsiyon Ticareti?


Dijital ortamda hızlı yapılması ve sonuçlarının da aynı hızda gerçekleşmesi yatırımcıları ikili opsiyon ticaretine çeken noktalardan biri olmaktadır. Bunun yanında kazancının ne olacağını yatırımın başında bilmek kişiye güven vermektedir. Yapmış olduğunuz yatırımın kazancını başından bilmek kullanmış olduğu kazanım aracına daha çok güvenmesini de sağlamaktadır. Doğru analizlerin sonunda kazanımların oldukça yüksek olması ve basit sistemler ile çalışması herkesin kendisine güvenmesini ve kazançlarını katlaması adına bir yol vermektedir. Özellikle yatırım miktarının altı sınırını sizin belirlemeniz ikili opsiyon ticaretinin popüler olması ve birçok kişi tarafından duyulmasında rol oynayan en iyi etken olmuştur.