Akü ve jant üretiminde İnci Holding ise birinci sırada yer alıyor. 15 şirketten oluşan Holding, yıllık yaklaşık 500 milyon dolarlık cirosu ile 66 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Holding yalnızca jantta 250 milyon dolarlık ciroya ulaştı. Holding son olarak endüstriyel akü üretimi yapacak yeni tesisin yatırımını başlatarak, yeni atılım kararları aldı.

Çevre dostu fabrika
Holding bünyesindeki İnci Akü Sanayi son olarak 100 bin metrekare alanda çevre dostu 40 milyon euro'luk yeni yatırıma başladı. 2012 yılında tamamlanması öngörülen fabrikada elektrikli araçlarda kullanılacak aküler üretilecek. Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, en az 10 yıl sonrasına hitap edebilecek yatırımlar yapmaya özen gösterdiklerini vurguladı.
İnci Akü'de dünyada ilk kez nano kristal teknolojiyle ürettikleri Nanogold ürününün ihracatına ağırlık verdiklerini dile getiren Zaim, çalışmalarını şöyle anlattı:
"Artık yalnızca otomotiv sanayii için akü üretmeyi düşünmüyoruz. Enerji depolama ihtiyacı olan her alanda var olmayı, yeni iş alanlarına yatırım yapmayı planlıyoruz. 'Otomotivin geleceği' şeklinde tanımlanan elektrikli arabalarda motor işlevini üstlenecek akülerin geliştirilmesi amacıyla projeler yürütüyoruz."
Yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjinin depolanması konusunda da araştırmalarını sürdürdüklerini dile getiren Zaim, "Ar-Ge"ye ciromuz içinde yüzde 3'lük pay ayırıyoruz 62 kişilik bir ekip projeler üzerinde çalışıyorlar" dedi.