1962 doğumlu Adnan Bali, Merkez Bankası'nın 'Hokus pokus' tabir edilen kararlarının gölgesinde giydiği ateşten gömlekle bankacılık arenasında İş Bankası'nı yönetecek.

İş Bankası Genel Müdürlük görevini 1998 yılından bu yana yapan Ersin Özince'nin önceki gün görevinden ayrılmasından sonra bu koltuğa en kuvvetli aday olarak gösterilen Adnan Bali oturdu. Beklenen atama kararı İş Bankası yönetimi tarafından hem BDDK'ya hem de İMKB'ye bildirildi.


50 yaş altı geleneği


1962 doğumlu Adnan Bali'nin genel müdür olması ile Türkiye ekonomisinin en büyük lokomotiflerinden İş Bankası'nda Ersin Özince ile başlayan genç genel müdür teamülü de devam ettirilmiş oldu. İş Bankası'nda Ersin Özince'nin istifa kararının ardından yeni genel müdürün kim olacağına yönelik kulislerde Aykut Demiray'ın da adı geçmişti. Ancak yönetime yakın bir kaynak, "Aykut Demiray, şu an 58 yaşında" diyerek bu olasılığın pek mümkün olmadığını dile getirmişti.

1962 yılında İslahiye'de doğan Adnan Bali, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. 1986 yılından bu yana İş Bankası'nda görev yapıyor. Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda göreve başlayan Bali 1994 yılında Fon Yönetimi Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı 1997 yılında ise Fon Yönetimi Müdürlüğü Grup Müdürü oldu. 1998 yılında ise Fon Yönetimi Müdürü olarak atandı. 2002 yılında Şişli, 2004 yılında ise Galata Şube Müdürü olarak atanan Adnan Bali, 30 Mayıs 2006 tarihinden sonra Genel Müdür Yardımcısı olarak İş Bankası'ndaki çalışmasına devam etti.


Bankalar Birliği Başkanı olacak mı?


Ersin Özince, 31 Mart itibarıyla genel müdürlük görevinden ayrılınca otomatikman Bankalar Birliği Başkanlığı görevinden de ayrılmıştı. Adnan Bali'nin yeni dönemde İş Bankası Genel Müdürlük görevinin yanısıra Bankalar Birliği Başkanlığı görevini de yürütüp yürütmeyeceği merak ediliyor. Ancak bankacılık kulislerinde konuşulanlara göre yeni dönemde Türkiye Bankalar Birliği Başkanı bir kamu bankasının genel müdürü olacak. Bu noktada da en güçlü aday olarak Can Akın Çağlar'ın adı öne çıkıyor. Ancak Can Akın Çağlar'ın adı görev süresi 18 Nisan'da dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın yerine gelecek kişiler arasında da geçiyor. Şayet Merkez Bankası'na başka bir isim atanırsa Can Akın Çağlar'ın Bankalar Birliği Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.