İşyerlerini metrekare olarak büyütmeye başlayan firmalar, personel arayışına da başladı. Özellikle internet üzerinden iş ilanları veren şirketlerin öncelikli tercihi ise satış elemanı ve mühendisten yana. 2010'da firmalar eleman almak için 88 bin iş ilanı verdi.
Türkiye'de büyümek isteyen yerli ve yabancı şirketler işçi alımlarına hız kesmeden devam ediyor. Secretcv.com tarafından yapılan 'İş Profili' araştırması kriz döneminde küçülme yaşayan birçok sektörün tekrar atağa geçtiğini bir kez daha ortaya koydu. Geçtiğimiz yıl portal üzerinden verilen iş ilanı sayısının 2009'a göre iki katına çıkarak 88 bine ulaştığı açıklandı. Araştırmada en çok istihdam edilmek istenenlerin satış elemanı ve mühendis olduğu bilgisi verildi. Aranan satış elemanı sayısı 14 bin 80'e ulaştı. Bunun yanında sadece site aracılığı ile 11 bin 440 mühendis, 8 bin 800 muhasebeci, 7 bin 480 pazarlamacı, 7 bin 400 mağaza satış elemanı, 6 bin 160 insan kaynakları çalışanı ve 5 bin 720 çağrı merkezi elemanı için ilan verildi.
Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, istihdamda artan talebi "Bu gelişme istihdamın arttığının ve sektörlerin hızla ilerlediğinin göstergesidir." şeklinde değerlendirdi. Verilere göre; iş ilanlarında en istikrarlı büyüme tekstil sektöründe yaşandı. Verilen ilanların yüzde 9,5'ini tekstil sektörü istihdamının oluşturduğunu kaydeden Tütüncü, "2,5 milyon kişinin istihdam edildiği bu sektör 2010 yılında altın yılını yaşadı. Bu yükselişin 2011 yılında da süreceğini öngörüyoruz. Kriz sonrası yeniden parlayan ve atağa geçen tekstil sektöründe yayımlanan ilanların yüzdeleri dikkat çekici." ifadelerini kullandı. Sektörel bazda bakıldığında ise mağazacılık ve perakende sektörü daha önceki çeyreklerde de olduğu gibi ilk sırada yükselişini yüzde 13'le devam ettirdi. Yüzde 8,50 ile gıda sektörü üçüncülüğü alırken, bilgisayar- BT- internet sektörü yüzde 8,40 ile dördüncü oldu. 3. çeyrekte yükselen sektörlerden biri olan inşaat sektörü ise 4. çeyrekte yüzde 7,30 ile beşinci oldu. En fazla ilan yayınlanan diğer sektörler ise sırasıyla yüzde 7,10 ile bankacılık ve finans, yüzde 6,5 ile otomotiv, yüzde 6 ile sağlık ve hastane sektörleri oldu. 2010 yılının dördüncü çeyreğinde yayınlanan ilanların bölgesel dağılımında çıkan sonuçlara göre; yüzde 56 ile Marmara Bölgesi birinciliğini sürdürürken, yüzde 15 ile Ege Bölgesi ikinci oldu.

En fazla ilan büyük şehirlerde

Secretcv.com'un daha önceki araştırmalarında en mutlu bölge seçilen Ege'nin yükselen iş potansiyeli bölgede istihdam ve yatırımların arttığı şeklinde yorumlandı. İlanların şehir dağılımlarına bakıldığında ise İstanbul her dönemde olduğu gibi yine birinciliğini sürdürdü. Ardından Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli geldi. Yükselişte olan diğer şehirler ise; Adana, Muğla, Tekirdağ, Gaziantep, Konya olarak görüldü. Eleman arayan firmalarla iş arayan adayları 11 yıldır online ortamda bir araya getiren www.secretcv.com'da aranan kişi sayısı ise 265 bin oldu.