AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetim kurulu üyeleri, İESOB’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Akay, hem Başkan Mutlu’ya iade-i ziyarette bulunmak hem de Kurban Bayramı öncesi esnaf teşkilatının idarecileriyle biraraya gelmek istediklerini söyledi. AK Parti’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mutlu ise esnaf ve sanatkarların sıkıntılarını aktardı. Son dönemde bütçedeki açık sebebiyle bazı dolaylı vergilerde artışlar görüldüğünü hatırlatan Mutlu, “Bunların dışında esnaf sanatkarlarımızın vergilerinde de artış olmasından endişeliyiz. Zaten mevcut vergilerini ödeyemeyen üyelerimizin yükleri azaltılmalı. Bu noktada düşüncelerimizi ekonomi sorumlularına, özellikle de Maliye Bakanımız'a aktarmanızı istiyoruz.” diye konuştu.

Hipermarketler Kanunu ile katı atık meselesine de değinen Zekeriya Mutlu, şehrin dört bir yanını hipermarketlerin kuşattığını, Göztepe Stadı, Üçkuyular Pazaryeri gibi güzel noktalarda yeni AVM’lerin kurulmasının düşünüldüğünü dile getirdi. Hipermarketler Kanunu'nun bir türlü çıkarılamadığını vurgulayan Mutlu, şunları kaydetti: “Üyelerimiz, her geçen gün kan kaybeder durumda. Öte yandan su faturasından fazla gelen katı atık bedelleri de esnafın belini büküyor. Bu konularda il yönetiminizin desteklerini bekliyoruz.”

Ömer Cihat Akay, kendisinin de esnaf kökenli olduğunu belirterek Maliye Bakanı ile görüşüp esnaf kesiminin endişelerini ileteceği sözünü verdi. Yerel yönetimlerden sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar ise yerel yönetimlere ilişkin yeni kanun tasarısının katı atık ve yol yapımı gibi problemlere çözüm getireceğini ifade etti. Ziyaret sonunda Ömer Cihat Akay’a plaket veren İESOB Başkanı Mutlu, sıkıntılarını ve geliştirilen çözüm önerilerini içeren bir rapor sundu.