Ayvalık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün; üreticiler Mehmet Dal, Hayri Ünlüer, Ümit Uyumaz, Salim Panaz, Hüseyin Çılgın, Hakan Darbuka, Serkan Tarcan, Koray Bacak, Hasan Kenar ve Ümit Şen’e sera çadırlarında, istiridye mantarı yetiştirmeleri için her türlü teknik desteği sağladıklarını belirtti. Mantarların tohum ve üretildiği kompostlarını da üreticiye parasız temin ettiklerini belirten Yusuf Aygün, “İlk hasat tüketicilerden büyük talep gördü. Üretici, çadırından her biri 2’şer ton olmak üzere dört hasat yapacak. Kilosunu 5-6 lira arasında satacak. Zaman içinde Ayvalık’ta da çadır seralar kurup üretimi arttıracağız. Yüksek protein oranına sahip, tatları da diğer kültür mantarlarından çok daha farklı ve lezzetli olan istiridye mantarları, bölgenin ekonomik kalkınmasında da önemli rol oynayacak” dedi.