Bodrum'da 12 Mayıs'ta yapılacak Bodrum Ticaret Odası seçimleri öncesinde yeniden başkanlığa aday olan Mahmut Kocadon çarpıcı mesajlar verdi. Kocadon, "Bodrum'un rant elde edilecek ticari hayatı tehlikeye girdi. İşyeri fazlalılığı var. Bunu Türkiye'de ilk kez bir envanter çalışması ile ilgili kurumlara ilettik. Yöneticiler bugünü düşünerek para peşinde değil, Bodrum'un geleceğinin peşinde olmalı. İşte 'Biz Biriz' grubu Bodrum için hizmet için yola devam etmek istiyor" dedi.

12 Mayıs tarihinde yapılacak olan BODTO seçimleri öncesinde Bodrum Vizyon Grubu'nun ardından Biz Biriz Mavi Değişim Grubu Diamond Of Bodrum Otel'de düzenlenen kokteyl ve basın toplantısı ile adaylarını tanıttı. 2005 yılında başkan seçilen evli ve iki çocuk babası turizmci 48 yaşındaki Mahmut Kocadon yeniden başkanlığa aday olduğunu açıklarken Bodrum'un ticari hayatı ve geleceğine yönelik ilginç mesajlar verdi. Kocadon, Bodrum ticaret Odası'nın 6 bin 300 üyesi ile Türkiye'nin en büyük 14. odası olduğunu söyledi. Kocadon, şunları söyledi:

"Bodrum'un rant elde edilecek ticari hayatı tehlikeye girdi. İşyeri fazlalığı var. Bunu Türkiye'de ilk kez bir envanter çalışması ile ilgili kurumlara ilettik. Yöneticiler bugünü düşünerek para peşinde değil, Bodrum'un geleceğinin peşinde olmalı. İşte 'Biz Biriz' grubu Bodrum için hizmet için yola devam etmek istiyor. Yeniden başkanlığa adayım. Bizden önce yapılan açıklamalar talihsizlik ve iftira seviyesindeydi. Ancak biz yine de bu arkadaşlara seçim yarışında başarılar diliyor, Bodrum için hangisi hayırlısı ise o olsun diyoruz. Hizmet yarışı için kişileri ön plana çıkartarak değil birlikte hareket ederek, her ay ilçe için yeni bir proje hazırlayarak hizmet yarışına katıldık. Şu anda 790 öğrenciye burs verirken bir yandan da unutulmaya yüz tutan Bodrum Mandalinası'nı yeniden marka yaptık. Narenciye ürünü, gazozu, lokumu, reçeli ve şimdi de ünlü bir marka ile anlaşarak Bodrum mandalina kolonyası yapmak için imzaları attık. Mandalinayı eski günlerine geri döndürdük."

Komşu ile işbirliği


Kocadon, Bodrum'un ticari hayatının yanısıra aynı anda komşu Yunanistan'ın İstanköy (Kos), Kilimli ve Rodos adalarının da ticaret hayatına ivme kazandırmak için projeler yaptıklarını belirtti. Kocadon, "Ortaklaşa yaptığımız turizm ve işbirliği paketleri ile Yunan adaları ve Bodrum'a ciddi bir hareketlilik getirdik. Getireceğiz" dedi. Diğer çalışmalara da değinen Kocadon, "Muğla Üniversitesi ile bu yıl oluşturacağımız Ortakent-Yahşi beldesindeki Teknopark, eski Adliye Binası'nda hayata geçireceğimiz Sürekli Eğitim Merkezi, Turizmde Yeşil Otel Konsepti Projeleri en önemli projelerden sadece bazıları. Anlamsız kısır tartışmalar yerine proje üreterek Bodrum'a katkıda bulunmanın daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Kimse ile bir sıkıntımız yok. Amacımız tek hedefimiz Bodrum'un ticaret hayatını sürekli dinamik tutmak, yasal çerçeveler içerisinde her yatırımcıya kolaylık sağlamak" dedi.