Mehmet Akif Çakmak- Eski meclis ve yönetim kurulu başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen İzmir Ticaret Borsası'nın aylık meclis toplantısı İzmir Ticaret Borbabı (İTB) Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Resmi açıklama olmamasına rağmen İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında Vadeli Opsiyon Borsası (VOB)'nın İstanbul'a taşınması hakkında konuşan Işınsu Kestelli, "İTB, VOB'un kurucusu ve en büyük ortağı. İzmir'in bu emaneti muhafaza etme ve büyütme konusunda sorumluluğunu yerine getireceğinden şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Babacan'a gerekçelerimizi ileteceğiz

VOB'u İzmir Ticaret Borsası iradesinin kurduğunu ve İzmir'e mal ettiğini belirten Işınsu Kestelli, istediği kontratlara izin verilmediği halde VOB'un 7 yılda 150 kat büyüdüğünü ifade ederek, "Haklı gerekçelerimizi en kısa sürede Ali Babacan'a iletip bu konunun kapanmasını istiyoruz. İstanbul Finans Projesi'nin hayata geçirilmesini istiyoruz fakat VOB'un İzmir'den taşınmasına gerek olmadığı kanısındayız. Bizde ülkemizin çıkarlarını kendi çıkarlarımızdan üstün tutarız. VOB'un İzmir'den koparılması büyük haksızlık olur. İzmir'in bu emaneti muhafaza etme ve büyütme konusunda sorumluluğunu yerine getireceğinden şüphem yok" yorumunda bulundu.

Teşvikler, bir an önce açıklansın

Açıklanan yeni teşvik paketini de değerlendiren Işınsu Kestelli, daha sonra açıklanacağı ifade edilen teşviklerin bir an önce açıklamasını istediklerini söyledi. İzmir'in çevre illerle yaşadığı gelişmişlik farkının teşvik sistemi ile İzmir'in aleyhine işlediğini dile getiren Kestelli, "EXPO 2020 adayı İzmir için stratejik yatırımlar tanımına EXPO temamıza uygun olarak sağlık, sağlık turizmi, organik gıda ve önemli turizm yatırımlarının da eklenmesini talep ediyoruz" dedi.

İTB'nin olağan meclis toplantısında aralarında Mehmetçik Paykoç, Remzi Kocakıran, Ayhan Baran, Hasan Özmen, Tuğrul Yemişçi'nin yer aldığı eski yönetim kurulu ve meclis başkanlarına da plaket verildi.