İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, seçimler öncesinde yaptıkları son yönetim kurulu toplantısı nedeniyle, Başkan Yardımcıları Akın Kazançoğlu, Jak Eskinazi, Sayman Üye Mehmet Pamuk, Yönetim Kurulu Üyeleri Vahdet Sarıkaya, Cüneyt Güleç ve Asuman Nardalı Tokuş ile birlikte pasta kesti. 11 kişi ile başladıkları yönetimi 7 kişi ile tamamladıklarını belirten Demirtaş, "Aldığımız kararlarla bir deniz feneri gibi üyelerimizin yolunu aydınlatmaya çalıştık" dedi. Demirtaş, Yönetim Kurulu'nda alınan kararların yanı sıra, 87 Meslek Komitesi'nin de 4 bin 434 toplantı gerçekleştirdiğine, bu toplantılarda da 15 bin 436 karar alındığına dikkat çekti.

Üyelere fuar teşviği

4 yılda İzmir dışında 205 ihtisas fuarına uçakla ziyaret organizasyonu düzenlediklerini ve bu organizasyonlara 7 bin 985 Oda üyesinin katıldığını belirten Demirtaş, "Bu çok önemli bir rakam. Dünyanın en büyüklerinden olan 21 yurtdışı ihtisas fuarına grup ziyareti organize ettik. 289 fuarda stand açan 2 bin üyemize maddi destek verdik. Türkiye'de üyelerine düzenli olarak nakdi fuar teşvik veren ilk ve tek odayız. Artık yurtdışında stand açan üyelerimize de nakdi teşvik veriyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında 42 fuarda Oda olarak stand açtık. Sanal fuar uygulamamızı da daha modern bir hale getirdik" dedi.

On-line hizmetler

İzmir Ticaret Odası'nın dijital bir Oda olduğunu ve 4 yıllık dönemde 1,5 milyonu aşan ziyaretçi sayısı ile web portalının çok önemli bir bilgi kaynağı haline geldiğini vurgulayan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Web portalımızda e-hizmet noktası kurduk. Böylece e-imza ile, Oda sicil sureti ile ihale belgelerinin temini, Ticaret sicil arşivimizin sorgulanması, Online değerli evrak ve hizmet satışı, Fuar teşvik başvuruları hizmetleri internet üzerinden veriliyor. Üyelerimiz, Oda sicil numaraları ile aidat borçlarını güncel olarak sorgulayabiliyor. Zaman kaybetmeden bilgisayarlarının başında aidatlarını kolayca ödeyebiliyorlar. Vezne önü kuyrukları tarihe karıştı. Web portalımızdan yapılan tahsilâtlar, %174 artış gösterdi. Odamız üyemize artık sadece bir "TIK" ile saniye süren mesafede"

"Elektronik Duyuru" sistemini kurarak 42.278 üye e-posta adresini derleyerek sınıflandırdıklarını söyleyen Demirtaş, "Üyelerimize her pazartesi ihale bülteni ve her gün sektörel ve mesleki konularıyla ilgili bilgilerin yer aldığı günlük bülten gönderiyoruz. 4 yılda gönderilen bülten sayısı yaklaşık 1,4 milyon. Ar-Ge ve Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüklerimiz bu dönemde 777 araştırma ve inceleme raporu ile üyelerimize sektörlerindeki ve ekonomideki gelişmeler hakkında bilgi verdi. 114 hedef pazar araştırması yaptık. 2.220 üyemize vize aldık. Web portalımız üzerinden üyelerimiz ile yabancı firmalar arasında işbirliğini sağlamak için "Turkish World Partners" eşleştirme programını oluşturmuştuk. Bu programa kayıtlı firma sayısı 3.180'e yükseldi" dedi.