İhaleye, Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Park Holding AŞ, Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, Fernas İnşaat AŞ, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve Zorlu Holding olmak üzere teklif veren 9 yatırımcı katıldı.

İlk elemeli turda teklif tutarı 815 milyon dolara çıktı ve Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu elendi. İkinci elemeli turda en yüksek tutar 979 milyon dolar oldu ancak en düşük teklif tutarları eşit olduğu için elenen olmadı. Elemeli turun tekrarında teklif 1 milyar 52 milyon dolara çıkarken, IC İçtaş ihale dışı kaldı. Üçüncü elemeli turda 1 milyar 97 milyonluk teklif ortaya çıktı ve Zorlu Holding yarış dışı kaldı. Dördüncü elemeli turda 1 milyar 167 milyonluk teklif sonrası Torunlar Gıda, beşinci elemeli turda da 1 milyar 228 milyon ABD doları teklifin ardından Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ elendi.

Beşinci turun ardından açık artırmaya gidildi. Fernas İnşaat, Enerji SA, Gen Pa, Park Holding Anonim Şirketi de açık arttırmada ihaleden çekilince ihale, 1 milyar 231 milyon dolar teklifle Elsan-Tümaş-Karaçay ortaklığında kaldı.

2,5 MİLYON ABONESİ VAR

TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, ihale sonucu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, fiyatların aynı mertebelerde çıktığını kaydederek, en son yapılan ihalelerin de fizibiliteye uygun olduğu için ihalenin olumlu geçtiğini kaydetti.

Yaklaşık 2,5 milyon abonesi, 14 milyar 172 milyon kWh elektrik tüketimi olan Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin, Türkiye'nin elektrik dağıtımında yüzde 8,1'lik payı bulunuyor.