Mehmet Akif Çakmak- Temeli 1891 yılında İzmir Ticaret Borsası, 120. yaşını Swiss Otel Grand Efes'te verdiği resepsiyonla kutladı. Resepsiyona İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve iş dünyasının önemli isimleri katılırken 120. Yıl Onur Ödülleri de sahiplerini buldu. Fatih Erkoç 120. yıl etkinlikleri kapsamında davetlilere bir konser verirken,  Türkiye'nin en eski borsası olan İzmir Ticaret Borsası'nın ilk kadın başkanı Işınsu Kestelli İzmir Ticaret Borsası'nın geçmişiyle gurur duyduklarını söyledi.


Geçmişimizle gurur duyuyoruz

120. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen galada konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli İTB'nin küçük bir handa faaliyete geçtiğini söyleyerek, "Ülkemizde 1900 yılından önce kurulan ve hala yaşamını sürdüren sadece 18 şirket var.  Ekonomisinin yüzde 65'i tarımdan müteşekkil, vergisini Duyun-u Umumiye'ye bağlamış bir imparatorluğun küllerinden, bugün dünyanın 17. büyük ekonomisi haline gelmiş dinamik bir Türkiye Cumhuriyeti doğarken, İzmir Ticaret Borsası, bu yolculuğun mihmandarlarından biri oldu. Biz İzmir Ticaret Borsası'nın geçmişiyle gurur duyuyoruz, geçmişte önemli işler yaptık. Gelecekte Türkiye'yi dünyanın en büyük 5 tarımsal ekonomisinden biri yapmak hedefiyle misyonumuzu geleceğe taşıyacağız" dedi.

İTB ablalık yapıyor

İzmir Ticaret Borsası'nın sivil toplum kuruluşlarına önderlik ettiğini söyleyen İzmir Valisi Cahit Kıraç, "İzmir Ticaret Borsası geçmişten günümüze abilik etmiş bir kurumdur, şimdi ise ablalık ediyor. 2020 EXPO adaylığı sürecinde İzmir Ticaret Borsası'nın bize önemli katkıları oluyor. Borsamızın 120. yılının hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halit Kaya ise İTB'nin Cumhuriyetin ilanından 32 yıl önce kurulduğunu ifade ederek, 120 yıllık örnek oluşturan bir hikayede yer almanın onurunu yaşadıklarını dile getirdi.

Borsa Meclis üyeliğinde 20 yılını dolduran Reha Sümer, Hüseyin Ekiz ve Vahit Celep, son takvim yılı içinde Borsa'ya en fazla tescil ücreti ödeyen üye Ahmet Küçükbay, Borsa'ya en fazla tescil ödenmesinde üyelik koşulu aranmaksızın en çok katkı sağlayan kişi Adnan Kulinca, Borsa faaliyetlerine maddi ve manevi anlamda büyük katkıda bulunan kişi olarak Işınsu Kestelli ve onur üyeleri olarak Ercan Korkmaz ile Zeliha Jale Toprak ödül aldı.