İzmir Ticaret Odası’nın 11 Mayıs 2013 tarihindeki seçimlerde belirlenen yeni yönetim kurulu, Ekrem Demirtaş’ın başkanlığında dün ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı da yapılırken, Başkan Yardımcılıklarına Akın Kazançoğlu ile Jak Eskinazi, Sayman Üyeliğe de Cüneyt Güleç oybirliğiyle seçildi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni dönemin tüm üyelere hayırlı olmasını dilerken, “Yeni yönetim kurulumuzda hem tecrübeli hem de bu göreve ilk defa gelen yeni arkadaşlarımız var. Tecrübe ile dinamizmi birlikte harmanlandığı, son derece uyumlu yeni yönetim kurulumuz ile hızla çalışmalarımıza başladık. Seçim nedeniyle bir süreliğine durduğumuz projelerimize aynen devam ediyoruz” diye konuştu.

KOMİTELER TOPLANIYOR, YENİ TALEPLER TOPLANIYOR

Diğer yandan yeni seçilen meslek komitelerinin de ilk toplantılarını yapmaya başladığını belirten Demirtaş, tüm komitelerden mesleklerine ilişkin görüş ve taleplerini istediklerini söyledi. Demirtaş, “Tüm komitelerde yeni dönemle birlikte yüksek enerji ve büyük bir heyecan olduğunu görüyoruz. Komitelerimizden gelecek olan yeni talepleri hızla değerlendirip, derleyeceğiz ve 2013 yılı çalışma programı ve bütçemizi revize edeceğiz. Şimdiden arkadaşlarımızın çok parlak fikirleri, projeleri olduğunu büyük mutlulukla görüyorum” dedi.

İKİ KOMİTE DAHA BAŞKANINI SEÇTİ

Öte yandan İzmir Ticaret Odası Hesapları İnceleme Komisyonu ile Disiplin Kurulu da ilk toplantılarını yaptı. Hesapları İnceleme Komisyonu’nun ilk toplantısına Ahmet Dönmezler, İbrahim Güdüm, Ender Kızıltoprak ve Turgut Yemişçi katılırken, Komisyon Başkanlığına Ahmet Dönmezler, Başkan Yardımcılığına da Turgut Yemişçi oybirliğiyle seçildi.

Disiplin Kurulu’nun Turan Şen, Vahdet Sarıkaya, Mustafa Karataş, Adil Ertuğrul Tüzemen ve Yılmaz Eroğlu’nun  katılımıyla düzenlenen ilk toplantısında da Turan Şen, oybirliğiyle başkanlığa seçildi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, iki komitenin seçilen başkan ve üyelerini tebrik ederken, “Komisyonlarımız ile uyum içinde çalışacağız” diye konuştu.