İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Kent Expo-3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı, 8-11 Ekim 2015 arasında fuarizmir’de yapılacak. Fuarla eşzamanlı olarak, İZSU Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi de düzenlenecek. Fuar ve kongrenin, sektörün önde gelen yerli ve yabancı firmalarının yerel yönetim temsilcileriyle buluşacağı uluslararası bir platform olması hedefleniyor. Fuara bütün sektör paydaşlarını davet eden İZFAŞ, yurtiçi ve yurtdışı hedef pazarlarda tanıtım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

TEMA: SU VE ATIK YÖNETİMİ

Kent Expo'nun bu yılki ana teması, “Su ve Atık Yönetimi” olacak. Tema kapsamında doğal kaynakların hızla tükendiği günümüzde azalan su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımına, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden su ve atık yönetiminin sağlanmasına dikkat çekilecek. Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynakları ve yönetimi perspektifiyle yerel yönetimlere çözümler sunulacak. Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı fuarizmir’in C holünde düzenlenecek Kent Expo, bir yandan yerel yönetimlerin gereksinim duyduğu en yeni teknolojilere ulaşmasına katkı sağlarken bir yandan da katılımcı firmalara, kendilerini başta belediyeler olmak üzere ilgililere tanıtma imkanı verecek.

'KONGREDE SU YÖNETİMİ MASAYA YATIRILACAK'

Su yönetiminin dünya, bölge ve kişiler açısından ele alınacağı kongrede ise su kaynakları, su tasarrufu, sel sularının kontrolü ve yönetimi, geri kullanım, su stratejileri, sürdürülebilir altyapı ve kamu hizmetleri ile enerji verimliliği konularına yer verilecek. Uluslararası misafirlerin ağırlanacağı fuar ve kongreyle dünyadaki gelişmeler aktarılacak. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan fuarda belediyeler, belediye birlikleri, belediye ve ulaşım araçları, şehir mobilyaları, park ve bahçe düzenlenmesi ekipmanları, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenlik sistemleri, su ve su arıtma, atık su arıtma, su dağıtımı ve kanalizasyon, sel önleme ve su havzaları koruma ve kontrolü, atık yönetimi ve geri dönüşüm, güneş enerjisi ve yeşil enerji başta olmak üzere yerel yönetimlerin ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetler sergilenecek.