Türkiye’nin organik üretim başkenti olarak kabul edilen İzmir, iki önemli fuara evsahipliği yapacak. 4. İzmir Organik Ürünler Fuarı, ekonomik ve toplumsal yaşamın yeni gözdesi, organik ürünlere ilişkin geniş katılımlı bir ihtisas fuarı olarak düzenlenecek. Geçen yıldan farklı olarak 3. Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı ise EKOLOJİ İZMİR ile eşzamanlı olarak aynı çatı altında yapılacak.

İzmir Fuarcılık A.Ş. (İZFAŞ) tarafından Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK)'nin desteğiyle düzenlenen OLIVTECH Fuarı’nda zeytin, zeytinyağı, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa ve bidon, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, gıda analiz laboratuvarları, zeytin işleme makineleri ve ekipmanları sergilenecek. Fuarın, Türkiye’nin rekabet gücü yüksek tarım ürünleri arasındaki zeytin ve zeytinyağında yerli ve yabancı sektör temsilcilerinin buluşma noktası olması hedefleniyor. İZFAŞ ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğiyle düzenlenecek EKOLOJİ İZMİR’e, Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) destek veriyor. Fuara organik gıdanın yanısıra organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar katılacak. Dört gün sürecek fuarlar, 10.00–19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fuarlara ilişkin hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, “Son yıllarda dünyada sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları yanında uzun yaşama ilginin artması, insanların organik ürünler kullanımını ve zeytin, zeytinyağı tüketimini arttırdı. İleriki nesillerin sağlıklı yetişmesi için organik giyimden gıda ve kozmetiğe kadar önem verilmesi gerekiyor. Bu konuda hep beraber üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Bu ilginin doğru yönlendirilmesi konusunda kilit noktada olduğuna inandığımız EKOLOJİ İZMİR ile bölgemizin özgün tarım ürünlerinin yurtdışına açılmasında önemli bir görev üstlenmesini dilediğimiz OLIVTECH’i, geçen yıllardan farklı olarak aynı çatı altında ve aynı zamanda düzenliyoruz.” açıklamasında bulundu.