Konak Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İTO) ve Dora Dergisi öncülüğünde düzenlenen 'Night Out Shopping -Gece Alışverişi' İzmirlilere çılgın bir alışveriş gecesi yaşattı. Alsancak esnafının yüzde 70’e varan indirimlerle katıldığı Gece Alışverişi’nde podyuma çıkan mankenler nefes kesti.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen 'Night Out Shopping-Gece Alışverişi' için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Ticaret Odası Başkanı(İTO) Ekrem Demirtaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (İESOB) Zekeriya Mutlu, Dora Magazin Dergisi İmtiyaz Sahibi Ceren Ağca ve tanınmış modacı Ertan Kayıtken bir araya geldi. Yaşamın kalbinin Alsancak sokaklarında attığı gecede asıl amacın alışverişten öte, İzmirlilerin bir araya gelerek dayanışma ve paylaşımın güçlenmesi olduğunu söyleyen Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Esnafın, sivil toplum kuruluşlarının, farklı meslek grupların, yerel yönetimin bir arada olduğu çok güzel bir akşam yaşıyoruz. Halkımız büyük bir ilgi gösteriyor. Bu akşam yaşadığımız sadece indirim, kaliteli ürünü ucuza almak değil, aynı zamanda halkın da bir araya gelmesi, kenetlenmesi. Alsancak, kentin kalbi. Buradaki mağazalarımıza One Night out Shopping festivaliyle yeni bir heyecan, renk katıldı. Sokakları canlı tutarken ve bu canlılıktan İzmir’in güzelliğini bir kez daha Türkiye’ye bir sevgi seli olarak yansıtıyoruz.”

Festivalin ev sahiplerinden İTO Başkanı Ekrem Demirtaş da Alsancak’ın İzmir’in en eski ve klasik haline gelmiş alışveriş merkezlerinden olduğunu vurgulayarak “Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın katkılarıyla bu klasik ve en eski alışveriş merkezi yenilendi ve o kadar güzelleşti ki burada alışverişin keyfi bir başka” diye konuştu.
         
Dora Magazin Dergisi İmtiyaz Sahibi Ceren Ağca ise Konak’tan bütün İzmir’e açılan bir pencere oluşturdukları söyledi ve “Etkinliğimizin ana teması çocuklar olunca herkes çok ilgilendi ve katılım yüzde yüz oldu. Tepecik Onkoloji Hastanesi, Ege Üniversitesi, Ege, Onur, Kadriye Mahalleleri ve daha birçok yerde çocuklarla buluştuk. Başkanımız Hakan Tartan sayesinde Alsancak’tan İzmir’e uzanan bir el olduk” dedi.
        
İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, yılbaşı öncesi yapılan festivalin Alsancak’a ve İzmir’e çok yakıştığını dile getirirken, Ertan Kayıtken de “Night Out Shopping ilk iki sene hedefine ulaştı. Bu sene de çalışmalarımız çok güzel gitti. Bütün İzmir’e ve İzmir halkına yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
   
Alsancak’ta moda rüzgarı


Gül Sokak’ta kurulan dev podyumda, İzmir’in gurur duyduğu modacılardan Ertan Kayıtken tasarımları ünlü mankenler tarafından sergilendi. İzmirlilerin heyecanla izlediği defileye Özge Ulusoy damgasını vurdu. Tüm mağazaların indirime girdiği Alışveriş Gecesi’nde sokak partileri, konserler, stantlar ve ikramlar festivali renklendirdi.

Her şey çocuklar için

İzmir’e hareket katan 'One Night Out Shopping -Gece Alışverişi' festivalinde 'Ben Bir Dilek Tuttum Projesi' de Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Merkezi'nde tedavi gören çocukların yüzünü güldürdü. Bir yandan hastalıkla bir yandan da hayatın zorluklarıyla mücadele eden çocuklara hediyeler hazırlandı.