Tokyo'dan gelen Japon tur operatörleri heyetini İzmir merkezinde ve ilçelerinde gezdirerek kenti tanıtan İZKA, Japon heyetiyle İzmirli acente temsilcilerinin bir araya getirildiği bir toplantı düzenledi.

İzmir'in köklü geçmişi, zengin coğrafyası ve altyapısıyla yabancı turistlerin ilgisini çektiğini kaydeden İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban, kentin turizmde hak ettiği noktaya ulaşması için tanıtım çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Yılmazçoban, “Japon Tur Operatörlerini İzmir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Misafirlerimiz ziyaretleri süresince İzmir ve Güney Ege’yi gezecekler ve İzmir’deki acentelerimiz ile işbirliği içerisinde Japon turistlere yönelik paket tur programları planlayacaklar. Bu çalışmaların sonucunda İzmir’e gelen Japon turist sayısını artırmayı amaçlıyoruz. İzmir bünyesinde barındırdığı eğlence, kültür, inanç, termal ve tarih turizmi çeşitleriyle birçok farklı hedef kitleye hitap ediyor. Binlerce yıllık tarihi ve zengin coğrafyasının yanı sıra; sıcakkanlı insanları ve yöresel lezzetleriyle, gelecek olan turistlere farklı bir deneyim yaşatacaktır” diye konuştu.

İzmir'in Anadolu coğrafyasında önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz ise, kentin kültür ve sağlık turizminde önemli bir destinasyon olduğunu belirtti. Ediz, “Ulucak Metropolis'te yapılan son kazı çalışmalarıyla birlikte kentin 9 bin yıl öncesine gittiğini görebiliyoruz. Zengin tarihinin yanı sıra, önemli bir inanç kenti olan İzmir, bundan sonraki süreçte daha çok turisti misafir edebilecek düzeydedir” dedi.

İzmir'in çok güzel bir konumda yer aldığını açıklayan Japon Tur Operatörü Mamoru Yonezawa da, “Birçok farklı hedef kitleye hitap etmesi ve bulunduğu konum itibariyle, İzmir görülmesi gereken bir kent. Farklı hedef kitlelere, farklı tur paketleri sunmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Turizm Araştırmacısı İlknur Bodur tarafından yapılan sunumla İzmir hakkında detaylı bilgilendirilen heyet, toplantı sonunda İzmirli acente yetkilileriyle görüş ve bilgi alışverişinde bulundu.