Gençiz Fuarcılık'ın İzmir Kuyumcular Odası, İzmir Ticaret Odası başta olmak üzere yurt genelindeki oda ve derneklerin işbirliğinde Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) fuar ana sponsorluğunda, Homeros Mücevher Takı Tasarım Yarışması Sponsoru Karakaş Atlantis Kuyumcuk, Konaklama Sponsoru Yıldızhan Otel'in katkıları ile düzenlediği fuar, görkemli bir açılışla 1 Şubat'ta kapılarını açacak. 4 Şubat'ta sona erecek olan organizasyon, yine mücevher dünyasının nabzını tutacak.

Her yıl başarı grafiğini yükselten ve emin adımlarla büyüyerek ilerleyen JEWEX, 2013 yılına damgasını vurarak sektör tarafından büyük ilgi ile takip edilecek. Daha önceki dört fuarda olduğu gibi beşinci fuarında katılımcı ve ziyaretçiler için verimli geçmesi adına her türlü çalışma titizlikle gerçekleştirildi.İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda kurulan birbirinden özel ve farklı standlarda katılımcılar altın, mücevher, gümüş takılar, değerli ve yarı değerli taşlar, inciler, incili takılar, saatler, makine, alet ve ekipman, kuyumculuk vitrin dekorasyon ve sergileme ürünleri ile güvenlik gereçlerinde geldikleri düzeyi ortaya koyacak. Faaliyet gösteren veya sektöre hizmet veren üreticiler, toptancılar, perakendeciler, ihracatçılar, ithalatçılar ve tasarımcılar sektörün geldiği son noktayı JEWEX 2013 kapsamında açılan stantlardan takip edecek. Geçen yıllara kıyasla çok daha fazla marka ve geniş ürün yelpazesi sunulan, iş bağlantılarına imkan tanıyan, güçlü bir platform haline gelen fuar kuyumculuk sektörünün Ege Zirvesi niteliğini taşıyor. 2013 Mücevher modellerinin ilk kez görücüye çıkacağı JEWEX 2013 Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nın daha önceki yıllarda sergilediği performansın bu yıl aratarak devam edeceği fikri sektör profesyonellerinde hakim.

Homeros Mücevher Takı Tasarım Yarışması JEWEX 2013 Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nda geleneksel hale geldi. "EGE ÜÇLEMESİ" ve "EGE RÜYASI " temalarından oluşan yarışmaya, değerli maden ve değerli taşlardan imal edilebilecek şekilde tasarlanmış tasarım başvuruları kabul edildi. Yaklaşık 500 yarışmacının bin tasarımla katıldığı yarışmada ilk jüri 12 tasarımı finale taşıdı. Açılış töreninde Rönesans Ajans adına Akif Örük'in koreografisini yapacağı defilede Didem Soydan, Ece Begüm Yücetan, Gülşin, Diker, Gizem Bölük başta olmak üzere çok sayıda ünlü manken yarışma sponsoru Karakaş Atlantis Kuyumculuğun takıya dönüştürdüğü mücevherleri podyumda taşıyacak. Aslı Jackson, Deniz Kaprol, Suhandan Özay, Ertan Kayıtken, Şaziment Göçmen, Kamil Karakaş ve Yılmaz Uça'dan oluşan jüri üyeleri değerlendirmelerini yapacak. Açılış programında dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllendirilecek.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi İzmir Uluslararası Fuar Alanın da en büyük salon olan 2 numaralı salon ve diğer alanlarda gerçekleştirilecek. Geçen yıl 135 firmanın katıldığı fuara, bu yıl 140'nin üzerinde katılım söz konusu. Ayrıca, fuara Makedonya, Azerbaycan, Kuzey Irak gibi ülkelerden ziyaretçi bekleniyor.
Her yıl çıtası yükselen JEWEX 2013 Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nın artık dünya kuyumculuk piyasası tarafından yakinen bilindiğine dikkat çeken Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, sektör profesyonellerinin merakla beklediği fuarın beklenenin üzerinde bir performans göstereceğini vurguladı. Ticarette kriz ve daralmaların sürekli yaşandığının altını çizen Gençer, önemli olanın böylesi durumlarda fırsatlar oluşturması ve en yüksek verimlilikle aşılması gerektiğini ifade etti. Kuyumculuk sektöründeki sıkıntıların en üst düzeye çıktığı günlerde çıkış reçetesinin JEWEX 2013 Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nda yazıldığını hatırlatan Gençer, "Durgun sularda, normal piyasalarda herkes yol alır. Önemli olan büyük dalgaların olduğu okyanuslarda hareket edebilmek dalgalı piyasalarda ticareti geliştirmek maharettir. Bize inanan bize güvenen gerek katılımcılarımız gerekse ziyaretçilerimiz 4 gün boyunca üretim ve hizmet kaliteleri ile mahirliklerini ortaya koyacaklar. Dilerim tüm taraflar için hayırlı olur"dedi.