Kulislerin hareketlendiği İzmir Ticaret Odası'nda,  Meclis başkan adaylığı çin 13 adayın ismi geçiyor. Bugüne kadar İlhan Açan, Selami Özpoyraz, İrfan Erol, Ertan Soydan, Ersin Okçu, Asuman Nardalı Tokuş, Kamil Yıldırım, Muzaffer Azrak, Zübeyir Bozkurt adaylıklarını resmen açıkladı. Bu dokuz ismin yanı sıra halen yönetim kurulu üyeliği görevini sürdüren Necmi Çalışkan, Erkan Güldoğan, Akın Kazançoğlu ve Fatih Dalan'ın da ismi meclis başkanlığı için  geçiyor. Ancak Fatih Dalan'ın adaylıktan vazgeçebileceği belirtiliyor. 

Gözler Yönetim Kurulu'nda

Yönetim Kurulu'nda ise uzun yıllar İTO'ya hizmet veren Akın Kazançoğlu ile yönetimin etkin isimlerinden Erkan Güldoğan iddialı adaylar arasında. Kazançoğlu kendisi için önemli olanın yönetimde ahenk içinde hareket edilmesi olduğunu vurgularken, muhalif kanatta ise Selami Özpoyraz ve Ertan Soydan seçime ciddi hazırlanıyor.
Adaylıklarını açıklayan diğer isimlerin yönetimden çıkabilecek karara göre strateji belirleyeceği ifade ediliyor.
Meclis Başkanlığı için adaylığını koyan, Meclis Üyesi Asuman Nardalı Tokuş ise 'İlk kadın Meclis Başkanı' olmak için kulis çalışmalarını sürdürken, gelişmelere göre hareket etmesi bekleniyor. Bu arada aday sayısının 13'ü bulması karşısında bir grup meclis üyesi de bir araya gelerek" Mutabakat şart" uyarısında bulundu. Bu grup beklentilerinde ise genç, dinamik ve vizyon sahibi bir başkan silueti çiziyor.

Muhalif grupta tek isim arayışı

İTO yönetiminden Başkan Ekrem Demirtaş'ın itiraz etmediği bir isim çıkması halinde bu ismin güçlü olabileceği ancak muhalif grubun da tek isim altında buluşma çabalarının sürdüğü belirtiliyor.
Yapılan pazarlıklarda yaklaşık 1.5 yıl sonra gerçekleştirilecek İzmir Ticaret Odası seçimleri ile ilgili vaadler de dile getirilirken, bu pazarlıkların etkisiyle meclisi kavrayacak, yönetim ve muhalefeti bir araya getirecek tek isim çıkması da muhtemel olasılıklardan biri olarak dile getiriliyor.  Yasalara göre altı ay içinde yapılması gereken Meclis Başkanlığı seçiminin, aksi bir karar alınmaması halinde 30 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilmesi bekleniyor.