Katar’ın özel teşebbüs şirteki Seashore Group, Türkiye’de ilk ortaklık sözleşmesine imza attı. Şirketin sahibi işadamı Said Salim El Mohannadi, Genel Müdürü Afsal İbrahim ve Grup Müdürü Pullat R. Chitharanjan ile Ekip Limited’in Bayır beldesindeki tesislerine geldi. Seashore ile Ekip Limited arasındaki anlaşmanın imzasına, Said Salim El Mohannadi, Safa Altaş, kızı İlknur Altaş ve Genel Müdür Afsal İbrahim katıldı.

BU SADECE BAŞLANGIÇ

Said Salim El Mohannadi, uzun zamandan bu yana Türkiye’deki birkaç firmadan araçüstü ekipman alımı yaptıklarını, Muğla’daki Ekip Limited’in siparişlerini zamanında ve sorunsuz bir şekilde kendilerine teslim ettiklerini ve bu nedenle ortaklık anlaşması için Ekip Limited’i seçtiklerini belirtti. Yapılan üretimi ve çalışma hacmini çok beğendiğini belirten Mohannadi, “Daha önce oğlum ve mühendisler gelerek fabrikayı gördü. Son kararı kendim vermek için incelemelerde bulunmaya geldim. Ekip’le Seashore’u nasıl birleştirebiliriz onun düşüncesi içerisindeyiz. İşe başlamak için 5 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayarak ilk adımı atıyoruz. Her şey yolunda giderse Seashore ile Ekip’i birleştireceğiz. Hindistan’da yeni bir vinç fabrikası kuruyoruz. Onu nasıl bir ortak hale getiririz oturup konuşup karara bağlayacağız. Şu anda Türkiye’de hiçbir firmayla ortaklığımız yok. Ancak alışveriş içerisindeyiz. Muğla’daki Ekip firması siparişlerimizi gününde teslim ettiği için buraya geldik. Türk insanları ile birçok alanda iş yapmak istiyoruz. Bu sadece başlangıç, bu işin Türk ve Katar ilişkilerini güçlendireceğine inanıyorum. Ülkemizin en büyük özel sektörüne sahibiz ve kazandığımız paranın çoğunluğunu hayır kurumlarına bağışlıyorum, bu konuda da Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendirmek istiyorum” diye konuştu.

Ekip Limited Genel Müdürü Safa Altaş da, Katarlı yeni ortakları ile özellikle Muğla’da yeni iş kollarında önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini belirtti. Altaş, “Katarlı işadamı El Mohannadi’nin firması ile uzun süredir çalışıyorduk. Bizden bazı araç üstü ekipman siparişleri olmuştu. Bunları sorunsuz bir şekilde zamanında teslim ettik. Bizim dışımızda çalıştıkları farklı bölgelerde bazı siparişlerde yaşadıkları sorunlar, bizim için olumlu referans olmuş. Seashore şirketi yetkilileri gelip tesislerimizi gezdiler, olumlu izlenimlerini El Mohannadi’ye aktarmışlar ve kendisi ilk kez bir ortaklık anlaşması için bizzat gelerek bizi de onore etti. Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için bizde canla başla çalışıp Türkiye’nin adını bu sektörde dünyaya duyuracağız” diye konuştu.