İGİD 'in konuğu olarak İzmir'e gelen heyet organize sanayi bölgeleri konusunda İzmirliler 'in deneyiminden yaralanmak istediklerini belirttiler.
Türkiye ve Kazakistan arasında imzalanan protokol gereğince Güney Kazakistan Bölgesi'nde Çimkent şehrinde kurulacak Türk-Kazak Ortak Organize Sanayi Bölgesi için İzmir'e gelen Kazakistan heyeti iş adamları ile bir araya geldi. İGİD 'in (İzmir Genç İş Adamları Derneği)  konuğu olarak gelen heyet İzmir programı kapsamında Kemalpaşa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Kanat Boya, Elkima Trafo ve Orkide Yağ Sanayi'nde incelemelerde bulundu. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz 'ı da ziyaret eden heyet akşam da İGİD üyeleri ile bir araya geldi.

Kazakistan Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Askhat Kessikbayev, Kazakistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanlığı Serbest Ekonomi Bölgeleri Daire Başkanı Kizjibek Rysjanova,  Güney Kazakistan Bölge Valiliği Girişimcilik ve Sanayici İşbirliği Başkanlığı Şube Müdürü Hikmat Raimbekov, Güney Kazakistan Valiliği Dış ilişkiler Müdürü Şagala Rahimjanova, Kaznex Yatırım Ajansı Türkiye uzmanı Bekjan Tolybay,  Kaznex Yatırım Ajansı eksperi  Asem Joldasbayeva 'dan oluşan heyet İGİD' in Gaziemir 'deki dernek binasında yapılan toplantıda Kazakistan'da yabancı yatırımlara yönelik destekleri anlattılar. Kazakistan'ın hızla büyüyen ekonomisi ile Asya'nın güçlü ekonomileri arasına girdiğini belirten Kazakistan Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Askhat Kessikbayev, bağımsızlıklarını kazandıktan sonra ülkelerine gelen ilk iş adamlarının İzmirli olduğunu hatırlatarak İzmir'in Kazakistan için özel bir şehir olduğunu dile getirdi. Kazakistan ile Türkiye arasında ekonomik ilişkilerin gelişmesi adına kurulmasına karar verilen Kazak-Türk Sanayi Bölgesi'nin yatırımcılar için çok cazip koşullara sahip olduğunu hatırlatan Kessikbayev, arsa tahsisi, vergi muafiyetleri  sunan bölgede yapılacak üretimin Kazakistan ile birlikte Rusya ve Belarus Cumhuriyeti ni de içine alan 170 milyonluk bir pazara gümrüksüz girme avantajına sahip olduğunu vurguladı. İGİD Başkan Vekili Selim Doğanata ise Dernek olarak Kazakistan ile yakından ilgilendiklerini ve çok sayıda üyelerinin bu ülke ile ticaret yaptığını dile getirdi. Kazakistan'a yatırım yapmayı planlayan tüm İzmirli girişimcilere destek olmaya hazır olduklarını ifade eden Selim Doğanata stabil pazar yapısı ve dünya ile uyumlanan hukuk sistemi ile bu ülkenin yatırım için ön plana çıkan ülkelerin başında geldiğini sözlerine ekledi.