Bir kış meyvesi olan kivi, dolara kafa tutmaya başladı. Yazın kilosu 12 TL'yi bulan kiviye yine de ilgi yoğun. Ekşi tadı ile sevilen kivi, yazın daha çabuk bozulduğundan manavlar tarafından buzdolabında saklanıyor.

Yüksek fiyatıyla üreticinin gözdesi haline gelen kivi, 12 TL'den alıcı buluyor. Ekşi tadı ve tüylü dokusu ile diğer meyvelere oranla Manisa'da daha az tüketilen kivi, yine de hem üreticiyi hem de satıcısını memnun etti.

Pahalılığı sebebiyle manavların tezgahlarına koymaya çekindiği kiviye derin dondurucularda gözü gibi baktığını söyleyen Kemal Geçici, 9 yıldır Manisa'da manav işlettiğini söyleyerek, "Kivi genelde her yaz böyle oluyor. Kış meyvesi olduğundan yaz aylarında bulunması zor.

Stoklarda genellikle yurt dışına gidiyor. Şuan kilosu 12 TL. Bozulması kolay bir meyve olduğundan ve kilosunun da pahalı olmasından dolayı buzdolabından dışarı çıkarmıyoruz. Zaten çok satılan bir meyve olmadığı için bizler de sınırlı sayıda alıyoruz. 5 tanesinin 1 kiloya denk geldiği kivinin tanesi, dolara kafa tutuyor" dedi.