Kotan İnşaat & Proje Geliştirme Grubu bir ilki gerçekleştirerek yüksek katma değer oluşturacak uluslararası sağlık ve doğal tedavi merkezi Thermalia Spa & Holiday Residence projesini yatırımcılarına sundu. Projenin en ilginç yönü ise konutların kira garantili olarak satılması.

1 yıldır üzerinde çalıştığı ve yaklaşık 30 milyon TL' lik yatırım bedeli olan proje sektörde birçok başarıya imza atan Kotan İnşaat tarafından 16 dönüm inşaat alanı üzerine 3'er katlı 13 blokta 258 rezidanstan oluşan bir sağlıklı yaşam ve konut projesi olarak hayata geçiriliyor.
Thermalıa'yı 5 yıldızlı bir otelin yaşam konforunu sağlayacak şekilde tasarladıklarını söyleyen Kotan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Kotan "Cazip hizmetlerden bir diğeri ise, 'Kiralama Servisi'. İsteyen ev sahipleri, evini boş kaldığı dönemlerde kiraya verebilecek. Böylece, yılın ortalama 11 ayı boş kalan yazlık konutlarının aksine, ev sahipleri evlerinden ek gelir elde edebilecekler" dedi.

Projedeki konutlar 39 m2' lik stüdyo, 56 m2' lik 1 + 1 ve 89 m2'lik 2 + 1 olarak 3 gruba ayrıldığını ifade eden Kotan, "5000 m2'sini sosyal tesislere ayıran Kotan İnşaat, stüdyo evleri 94.700 TL' den, 1 + 1 evleri 130.850 TL' den, 2 + 1 evleri ise 169.800 TL' den 10 yıl kira garantili olarak satışa sunmuştur. Konutlardan edinenler satış fiyatı üzerinden yıllık yüzde 8,5 kira geliri ve her yıl enflasyon oranında kira artışı elde edebilecek. Bunun yanında konutunu ilk 5 yıl içinde satmak isteyene geri alım garantisi de veriyoruz. Yıllık yüzde 8,5 değer artışı ve yüzde 8,5 da kira geliri aldığınızda toplam yüzde 17 değer oluşacaktır. 5 yılda 5 ay tatil yaptığınızı düşünürseniz yüzde 85 değer artışı olacaktır" dedi.

Şimdiden 102 rezidansın ön satışla alındığını ve projenin marka değeriyle birlikte uzun vadede yüzde 200, kısa vadede ise yüzde 85 değer kazanmasını beklediklerini kaydeden Haydar Kotan "Projemizin en önemli özelliği termal kaplıca suyudur. Bu özelliğin projemizi piyasada var olan diğer tüm projelerden ayıran ana özellik olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Termal kaynaklar insanlara çok eski zamanlardan beri çekici geldiğini ve son zamanlarda sağlık turizminin, Türk turizm pazarında esas pazarlama araçlarından biri olduğunu hatırlatan Haydar Kotan, "Sadece 2010 yılında yaklaşık 500 bin insan, tedavi için Türkiye'ye gelmiştir. Avrupa'da bulunan özel ya da kamu çoğu sağlık sigorta sistemi, tedavi için Türkiye'yi tercih eden müşterilerinin masraflarını ödemeye başlamıştır. Doğal tedavi ve kaplıca kür modeli ile birlikte Ekolojik Dengeye zarar vermeden yaşama arzusu Thermalia Davutlar ile birleşti.
Dünyada çok nadir bulunan Termal suyun bu bölgede çıkması ve projemizle birleşmesi küçük birikimleri olan yatırımcılarımız için eşsiz bir fırsattır" dedi.

Tüm yatırımcıların rahatlıkla ödeyebilecekleri bir ödeme planı hazırladıklarını belirten Ffirmanın sahibi Haydar Kotan "Müşterilerimizin bütçelerini sarsmayacak bir peşinat ve 15 aylık ayda sadece 430 lira taksitle kalan ödemelerini banka kredisi ile ödeyebilecekler. Bununla birlikte müşterilerimiz 10 yıllık kira geliriyle hem taksit ödemelerini yapacakları hem de kazanç elde edecekler. Sürekli gelir getirme amaçlı olarak sistemlendirilen Thermalia, çocuklarınıza bırakabileceğiniz mükemmel bir miras olacaktır" diye konuştu.