Başarıyla sona eren MODEKO- İzmir Mobilya Fuarı'nın ardından bu kez sektöründe bir numara olan ve kent ekonomisine milyonlarca dolar katkı sağlayan, 27-30 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek MARBLE- İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı hazırlıkları başladı. Sektörden gelen yoğun katılım talebi nedeniyle bu yıl da Kültürpark'ın maksimum seviyede kullanılacağı belirtildi. Katılımcı sayısını maksimum düzeye çıkarabilmek için alan düzenlemesi yapılırken, kapalı otopark üzerinde de blok ve stantlar için açık alan olarak yeni yer tahsisleri yapılacak. Ayrıca yine prefabrik üniteler bu yıl da kuralacak.

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, dünya doğaltaş sektörünün her mart ayı sonunda İzmir'de buluştuğu önemli bir platform olan MARBLE'ın Türkiye'de düzenlenen en önemli ihtisas fuarlarından biri olduğunu dile getirerek, "İzmir'le özdeşleşen, bir dünya markası olan ve kendi kategorisinde dünyanın önde gelen üç büyük fuarı arasında gösterilen MARBLE Fuarı'nda, öncelikli hedefimiz dünya lideri olmak. 1995 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz fuarımız, her geçen yıl büyüyen bir organizasyon olma özelliğini koruyor" dedi.

Örs, İzmir'de düzenlenen her fuarın, birçok sektöre ve bu sektörde çalışan binlerce insana iş ve aş temin ettiğini dile getirerek, "Dünya markası MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, İEF'den doğmuş bir fuardır ve bugün kent ekonomisine 80 milyon dolar katkı sağlayan bir organizasyona dönüşmüştür. Bu büyümeye ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. İZFAŞ tarafından organize edilen fuar, 10.00-19.00 saatleri arasında sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak" diye konuştu.