Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın seçim öncesi son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki'nin başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, öncelikle çözüm sürecine değinerek, kanın durmasını istediklerini ancak bu süreçte toplumdaki kaygıların ve hassasiyetlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Sağduyulu olmalıyız

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar konuşmasına barış süreci ile başladı. Tüm meclis toplantılarında bayrak ve Atatürk resimlerini astıklarını söyleyen yorgancılar, çözüm sürecinde tek vatan, tek bayrak tek dil gibi konularda hassasiyetlerini vurgulayarak, "30 yıldır silahlı mücadele devam ediyor. Yaklaşık 35 bin kişi şehit oldu. Hepsi vatanın evlatlarıdır. Benim de bir yakınım şehit oldu. Ailesi hala kendinde değil. Bunu ancak yaşayan bilir. Uluslararası örnekleri incelettim. ETA'nın terör kurbanı 2 yılda sadece 850 civarında. Bizim 30 yılda 35 bin evladımız şehit oldu. Bu sürecin vicdanlara zarar vermeden yürütülmesi hassas bir konudur. Sağduyulu olmalı, provokasyonlara gelmemeliyiz. Birlik beraberlik içinde olmalıyız. Ancak bunu vurgularken tek bayrak tek vatan, sınırları çizilmiş bu Türkiye çatısı altında her türlü çözüm önerilerine açığız" dedi.

Yorgancılar ayrıca konuk olarak gelen Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yalman'ın kendisine İzmir'in markasını sorduğunu belirterek, "Biz İzmirliyiz. Bizim markamız budur" diye yanıt verdiğini ifade etti. Yorgancılar ayrıca çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması temennisini dile getirerek, terör örgütünün silahlarını bırakarak çekilmesi konusuna da vurgu yaptı.


"Rakibimiz AB değil"

Ülke ekonomisi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yorgancılar, "İthalatta ihracatta düşüş var. Ekonomimizde artı değer sağlayacak bir gelişme olmadı. Hep kendimizi karşılaştırdığımız AB ülkelerimiz var. Ancak bizim karşılaştırılmamız gereken ülkeler gelişmekte olan ülkelerdir. AB zaten üretimi bırakmış. Ancak sürekli 5.5-6 büyüme oranını nasıl yakalayabileceğimizi düşünmektir. Türkiye bu yıl yüzde 5'in üzerinde büyümeyi gerçekleştirmek zorundadır" diye konuştu.

Seçim hakkında bilgilendirdi

2 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerle ilgili de konuşan Yorgancılar, "Yönetim Kurulu Üyesi üç arkadaşım seçim için görevlendirildiler. Genel sekreterliğimiz gerekli hazırlığı bitirdiler. Seçimin gerçekleştirildiği Kaya Termal Otel'e de seçim gününde gerekli ulaşım sağlanacak" dedi. Yorgancılar örnek oy pusulası üzerinden nasıl oy kullanacakları hakkında da meclis üyelerine bilgi vererek konuşmasını bitirdi.

MARBLE yüz akımız oldu

1182 katılımcı firma, 5 bin ziyaretçi ile MARBLE Fuarı'nın ekonomiye 100 milyon dolar katkı sağladığını ve İzmir'in yüz akı olduğunu da belirten Tiryaki, sektörel fuarların daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Tiryaki, Türkiye'deki tasarruf sorununun önemine dikkat çekerek, "Eğer dikkat etmezsek komşumuz Yunanistan gibi üretmeyen bir toplum haline gelmemiz doğal olacaktır" diye konuştu. Üreten Türkiye'nin 1 Mayıs'ı da coşku içinde kutlaması gerektiğini vurgulayan Tiryaki, konuşmasını EBSO Meclis Başkanlığı'na aday olan üç isme de başarılar dileyerek bitirdi ve "Kim kazanırsa kazansın kazanan EBSO olacaktır. Bizim farkımız da budur" ifadelerini kullandı.

Tiryaki'nin ardından toplantıya konuk olarak katılan Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Öğretim Görevlisi Semih Yalman, marka değerini konu alan "Anlatmazsan Değeri Yok" adlı bir sunum yaptı.