Her yıl ocak ve temmuz aylarında iki kez maaş zammı alan memurlar, bu yıl yetkili konfederasyonların hükümetle vardığı mutabakat gereği ilk defa ikinci zammı almamıştı. Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, "Memurlar ilk defa bu yıl ikinci zammı alamadığı gibi 6 aylık enflasyon farkından da mahrum kalmıştır. Elektrik ve doğalgazda kur güncellemesi oranında memur maaşlarını güncelleyin." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doların 2,28-2,29'ları gördüğünü ve bu nedenle elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yüzde 9'luk fiyat artışına gitmek zorunda kaldıklarını açıklamıştı. Memurun maaşında bir değişiklik olmazken, zam üstüne zam ile karşı karşıya bırakıldığını ileri süren Erözgün, maaşlarına zam istemediklerini, güncelleme istediklerini belirtti. Erözgün, "Elektriği güncelliyoruz dediniz, yüzde 9 zam yaptınız, doğal gazı güncelliyoruz dediniz yüzde 9 oranında zam yaptınız, benzini güncelliyoruz dediniz gün geçmiyor zam yapıyorsunuz. Bu güncellemelerin hiçbiri zam değilse, memura verdiğinizi de zam olarak görmeyin, memur maaşlarını güncelliyoruz deyin ve elektrik ve doğalgaz güncellemesi kadar yüzde 9′da memur maaşlarını güncelleyin." ifadelerini kullandı.

Kamudaki bazı harcamalardan kaçılması ve ortaya çıkan tasarruflar ile memura yüzde 50 oranında zam yapılabileceğini kaydeden Erözgün, şunları söyledi:

"125 bin makam aracının 25 bine düşürülmesiyle 1 milyar liralık kaynak bulunabilir. Bir makam aracının aylık asgarî 500 litre yakıt, 2 şoför ve rutin bakım giderleri hesaba katılırsa kaynak iki katına çıkıyor. Ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Maliye Bakanlığı'ndaki brifingte 'israf yaşandığını' belirterek üst sınır konulmasını istediği halde kiralık araçlarla ilgili Meclis Başkanlığı, gelecek yıl sıfır modelleriyle yenilenecek kırmızı plakalı 58 makam aracından 29'unu daha lüks sınıftan tercih etti. Meclis'in makam aracı gideri gelecek yıl iki katını aşarak 3 milyon 900 bin lirayı bulacak."