Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre 2017 yılında işçi emeklilerine ocak ayında yüzde 3.73 oranın zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı ise yüzde 3 olarak açıklandı. Temmuz ayında ise yeniden zam yapılacak. Bu ayda da işçi emeklisi yüzde 3.59, memur ise yüzde 4 oranında zam alacak.

Ayrıca zam olarak 2017 Temmuz'da yaklaşık yüzde 0.6 enflasyon farkı da verilmesi öngörülüyor. Ancak Resmi Gazete'de yayımlanan enflasyon farkı için belirtilen 'Temmuz' ayının yanlışlıkla yazıldığı, o yüzde 0.6'lık zammın ocak ayı için geçerli olduğu tahmin ediliyor. Çünkü daha önceki yıllardaki programlarda tahmin ocak ayı için yapılıyordu.

LÜKS TÜKETİM PROGRAMDA

Lüks tüketimin caydırılmasına yönelik tedbir 2017 programında da yer aldı. Uluslararası yükümlülükler gözetilerek, lüks veya ithalat yoğunluğu yüksek tüketim malları tespit edilerek caydırıcı vergilendirme yapılacak. Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) tabi listeler gözden geçirilerek, kapsam dışında bulunan lüks veya ithalat yoğunluğu yüksek tüketim malları kapsama alınacak.

5G İÇİN YOLHARİTASI

5G teknolojisi de 2017 yılı programına girdi. 5G mobil haberleşme hizmetleri alanında uluslararası platformlara katılım, Ar-Ge çalışmaları, patent geliştirilmesi ve standartların belirlenmesi süreçlerine destek sağlanacak. 5G teknolojileri konusunda yol haritası belirlenecek. AB, ABD ve Uzak Doğu ülkeleri başta olmak üzere Ar-Ge çalışmaları yakından izlenecek. 5G alanında yerli patent çalışmalarının artırılması için gerekli destekler verilecek.