Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası kamuda izin yasağının kaldırıldığını açıkladı. Bu açıklama ile darbe sonrası izinleri kaldırılan memurlar tekrar tatil planları yapmaya başladı. Bu habere en çok bu yıl turizmde zor günler geçiren turizm işletmeleri sevindi. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey, 'O dokuz günlük bayram tatili de gerçekleşirse ciddi ölçüde bu zamana kadar olan kaybımızı telafi edebileceğiz' dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası, yaptığı açıklamada, kamuda izin yasağının kaldırıldığını açıkladı. Numan Kurtulmuş, 'Kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırıldı. Senelik izinlerini kullanabilecekler. Senelik izinlerini tekrar kendi programlarına koyabilecekler. Bildiğiniz gibi bu yasak vatandaşlarımızı herhangi bir şekilde zor durumda bırakmak için değil, memurlarımızı zor durumda bırakmak için değil, özellikle FETÖ'ya karşı yapılan operasyonlarda tedbiren alınmış bir karardı. Bu kararı kaldırdık' açıklamasını yaptı. Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatilinin süresine ilişkin de, 'Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz de 9 günlük olacak, yani cuma günü olacak ama onun kararı henüz Bakanlar Kuruluna gelmedi' dedi.

Yasak turizmi ciddi şekilde etkiledi

GETOB Müdürü Cahit Sarıbey, izinlerin kaldırılması ile turizm sektörünün ciddi sıkıntı yaşadığını izinlerin bayram öncesi tekrar verilmesi ile turizm sektörü kaybını telafi edebileceğini söyledi. Yabancı turist konusunda tüm girişimlerin yapıldığını bundan sonra yapılacak fazla bir şey olmadığına dikkat çeken Sarıbey, turizm sektörünün kaybının iç pazarla giderilebileceğini belirterek, 'Beklentimiz olumlu olacağı yönünde ama etkisini ileriki günlerde göreceğiz. Neticede dış pazardan gelecek turistle ilgili çalışmalar yapıldı. Şu anda onlara ilave yapılacak çok da bir şeyde yok. Hedefimiz iç pazardan daha çok misafir ağırlamak. Memurlara izin yasağının getirilmesiyle birlikte ciddi anlamda bir misafir kaybı yaşadık açıkçası. Bizim için memnuniyet verici olan bayram öncesi bu izinlerin verilmesi. Dolayısıyla beklediğimizin ciddi miktarını iç pazardan alabileceğimizi düşünüyoruz. O yüzden bu karardan son derece memnunuz. Önümüzdeki süreçte umarım beklentimizin doğru çıktığını da göreceğiz' dedi.

9 günün etkisi


Kurban Bayramı'nın dokuz güne çıkarılması durumunda sektörün ciddi anlamda kendini toparlayacağını da belirten Sarıbey, 'Bu zamana kadar olan kaybımızın izinlerin tekrar verilmesiyle telafi edileceğini düşünüyoruz. Bayram tatili de umarım dokuz güne çıkarılacak. O dokuz günlük bayram tatili de gerçekleşirse ciddi ölçüde bu zamana kadar olan kaybımızı telafi edebileceğiz' ifadelerini kullandı.