Buna göre PPK, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini yüzde 7.25, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 10.75, piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faizini de yüzde 10.25 düzeylerinde sabit tuttu.

Önceki aylarda olduğu gibi, işlenmiş gıda ve enerji fiyatlarındaki gelişmelerin kısa vadede enflasyonu olumlu etkilediğine işaret edilen PPK açıklamasında, "Bununla birlikte, döviz kuru hareketleri çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi geciktirmektedir" septaması da yinelendi.

Likidite politikası ve yol haritasının paylaşılması

PPK açıklamasında, "Bu çerçevede, yurtiçi ve küresel piyasalardaki belirsizlikler ile enerji ve gıda fiyatlarındaki oynaklıklar da dikkate alınarak, gerekli görülen süre boyunca daha sıkı bir likidite politikası uygulanmasına karar verilmiştir" denilerek, likidite politikasına ilişkin karar vergulandı ve şu duyuru yapıldı:

"Ayrıca Kurul, küresel para politikalarının normalleşmeye başlamasından önce ve sonra uygulanabilecek diğer politikaları ele almıştır. Konuyla ilgili değerlendirmeler çerçevesinde oluşan yol haritasının internet sayfasında kamuoyuyla paylaşılması kararlaştırılmıştır."