İmzalanan protokolle, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 30 kişiye, 30.000 TL geri ödemesiz 70.000 TL faizsiz geri ödemeli destek sağlanacak. Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği'nde düzenlenen protokol törenine, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Başkanı İzzet Avcı ve sektör temsilcileri katıldı.
Mimar Kemalettin'de ilk kez böyle bir eğitim verileceğine dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, "Burada iş yaşamında, nesilden nesile geçen bir yapı var. İş hayatına atılmaya hazırlanan yeni nesil girişimcilerin de eğitime ihtiyacı var. Bu nedenle çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

İstihdam ve katma değer

Üretime, ihracata ve inovasyona yönelik, istihdam ve katma değer yaratacak iş fikirlerine öncelik vereceklerini söyleyen KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ise, "Güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Eğitimin finansmanını İTO karşılayacak, duyuru ve alt yapı hazırlıkları Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği tarafından yapılacak, KOSGEB ise sertifikasını alan girişimcilere 100 bin TL destek verecek" dedi.

Proje kapsamında, iş kurmak isteyen girişimcilere 70 saat ders verileceğini belirten Çanakçı, "Eğitimlerde, yönetim, üretim, pazarlama, finansman analizi konularında bilgi veriliyor ve iş planı hazırlamaları öğretiliyor. Katılımcılara, 30 bin TL hibe, 70 bin TL ise geri ödemeli destek veriyoruz. İlk iki yıl ödeme olmayacak. Daha sonraki iki yılda ise 70 bin TL faizsiz olarak geri ödenecek" diye konuştu.

Girişimciliğin, ekonomi ve sosyal büyümenin temel faktörü olduğuna dikkat çeken Çanakçı, sözlerini şöyle sürdürdü; "İzmir, en fazla işsizlik oranı olan il konumunda. Dolayısıyla yeni istihdam alanları yaratacak her türlü projeyi desteklememiz lazım. Özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın iş yaşamında daha aktif olmaları gerekiyor"

3 Haziran 2013'te başlayacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin başvuru prosedürleriyle ilgili, 14 Mayıs'ta saat 14.00'te Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği'nde toplantı yapılacak.