10 Nisan tarihine kadar sürecek olan 22. İzmir Mobilya Fuarı MODEKO 2011, sektörün Ege Zirvesi niteliğini taşıyor. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, düzenlendiği her yıl sektörün gündemine yön veren fuarın 2011 yılında da mobilyaya dair tüm gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların takip edileceği bir platform olacağını söyledi.

Türk Mobilya sektörünün önde gelen üretici markalarını aynı çatı altında toplayan 22. İzmir Mobilya Fuarı uluslararası Fuar Alanı'nda törenle açıldı. Programa İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, MOSDER VE ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve mobilya sektörünün temsilcileri katıldı. Törende konuşan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, Mobilya sektöründeki yeninin İzmir'de keşfedileceğini söyledi. Eyigele, "22. İzmir Mobilya Fuarı MODEKO 2011 Mobilyaya dair tüm gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların takip edileceği bir platform olacak. Değişmeyen hedefimiz yeni işbirlikleri, yeni bayilikler verilmesi ve ticaret hacminin büyümesi. Bu amaçla her yıl düzenlediğimiz fuarımızdaki yenilikler sürecek"dedi. Konuşmaların ardından davetliler fuardaki standları ziyaret etti. Fuara, mobilya sektörüne yön verecek yeni ürün ve koleksiyonlarıyla katılan 184 firma MODEKO 2011'de iddialı olduklarını kurdukları stanlarla kanıtladı. Özel tasarımlarla kurulan standlardaki geniş ürün yelpazesi dikkat çekiyor. Modüler ve klasik tarzda modern, avangard, doğal malzemelerin kullanıldığı, neo klasik yatak ve yatak odaları, koltuklar, sandalyeler ve kanepeler, bahçe mobilyaları, bebek - genç odaları, mobilya aksesuarları, ev dekorasyonu ve aksesuarları, aydınlatma ekipmanlarının sergilendiği organizasyonda ürün gurupları belirlenen alanlarda toplandı. 1/A ve 1/B No'lu hollerde büro mobilyaları, 2 no'lu sergi salonunda fabrikasyon ev mobilyaları, 3 ve 4 no'lu hollerde ise avangard ev mobilyaları görücüye çıktı.

Yerli mobilya üreticilerinin yıllardır çarpıcı fikirlerle oluşturdukları ürünlere olan büyük ilgi nedeniyle yine katılım isteklerinin tamamı değerlendirilemedi. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'ndaki 25 bin metrekarelik kapalı alanın tamamında düzenlenen MODEKO 2011, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da sektör profesyonellerini ağırlıyor. Efor Fuarcılık'ın İzmir Mobilyacılar Odası desteği ile düzenlediği MODEKO 2011 için dünyanın dört bir yanından özelliklede hedef pazar ülke olarak seçilen İran, Irak, Azerbaycan, Lübnan, Suudi Arabistan, BAE, Suriye'den alım heyetleri kente geldi. Öte yandan İzmir Ticaret Odası tarafından davet edilen Kosova, Yunanistan ve KKTC'den de gelen ziyaretçiler fuarda olacaktır. Efor Fuarcılık'ın ayrıca ulaşım ve konaklama organizasyon destekleriyle yurt içinden pek çok sanayi odası, ticaret odası ve marangoz odaları da fuara toplu ziyaretlere başladı.

Fuar kapsamında her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen "En İyi Stand Tasarım" Yarışması, bu sene de fuara heyecan katacak. Çekişmeye sahne olacak yarışmada jüri üyeleri oldukça zorlanacak. Kosgeb Destekleri bilgilendirme semineri, sektörün tanınmış tasarımcılarından Adnan Serbest, Atilla Kuzu, Oya Akman, Can Yalman ve Yılmaz Zenger'in yer aldığı "Mobilyada İnovasyon ve Tasarım" konulu sunumlar gerçekleştirilecek. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER yönetimi 9 Nisan Cumartesi günü fuar kapsamında bir araya gelerek MODEKO 2011 katılımcılarıyla sektörel değerlendirmeler yapacak ve fuarımızı ziyaret edeceklerdir.

Mobilya sektörünün Ege Zirvesi niteliğinde geçecek olan MODEKO 2011 fuarı ilk dört gün saat 11:00 – 20:00, son gün 10 Nisan 2011'de ise 11:00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.