Gülçin Karaegemen- MODEKO 2013, İzmir Mobilya Fuarı 24. kez İzmir'de kapılarını açtı. 3 Mart 2013'e kadar İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda sürecek organizasyon kapsamında Türkiye'nin önemli mobilya üreticilerinden 187'si stand kurdu. İşlevselliğiyle öne çıkan, özgün tasarım fikirleriyle hayat bulan mobilyaların geniş yer bulduğu standlarda, modern ve klasik mobilyalar, eskitme ve modüler mobilyalar, masa, sandalye, kanepe ve koltuklar, bebek ve genç odaları, yatak ve yatak setleri, ofis mobilyaları, mutfak mobilyası, bahçe mobilyaları, ev dekorasyonu ve aksesuarları ile aydınlatma ekipmanları sergileniyor.

Sektör tek çatı altında

Türk mobilya endüstrisinin, yeni koleksiyonlarının ilk kez MODEKO 2013, 24. İzmir Mobilya Fuarı'nda sergilediğini belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, 170'den fazla ülkeye ihracat yapan yerli üreticinin imalat ve pazarlama gücünün stand ziyaretlerinde daha iyi anlaşılacağını ifade etti. Eyigele, "Çeyrek asır önce MODEKO İzmir Mobilya fuarımız ile yerli mobilya üreticimiz bir açılım başlattı. O dönemde bir ilçemizdeki küçük atölyesinde üretim yapan çok sayıdaki mobilyacımız fuar katılımları ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanına mobilya satar oldu. Sektörle işbirliği içinde düzenlediğimiz MODEKO yükselişin adı oldu. Cari açık vermeyen mobilya sektörümüzün yıldızı her geçen gün biraz daha parlıyor. Bu parlayışın nedenini stand ziyaretlerinizdeki göz kamaştıran özgün tasarım ve üretimlerini gördüğünüzde hak vereceksiniz. Katılımcılarımız yılların bilgi birikimi ile ortaya koydukları üretim ve hizmetlerini sergilemeye başladı. Yerli ve yabancı sektör profesyonelleri bizim de katkılarımızla İzmir'e geldi. Sektör tek çatı altında toplandı. Binlerce iş görüşmesinin taraflara kazançlar getirmesini, yeni kapılar açmasını ve fırsatlar oluşturmasını diliyorum" dedi.

Fuarda Türk ve dünya mobilya sektörünün değerlendirileceği paneller gerçekleştirecek. Ayrıca fuar kapsamında, mobilya sektörüne vizyon katmak için Mobilya Tasarım Yarışması düzenlenecek. İç mimarlık ve tasarım öğrencilerinin başvurabiuleceği yarışmada jari üyeliğini iç mimari alanında uzman eğitmenler ve sektörün önde gelen isimleri ile oluşturacakkm. İlk üçe giren öğrenciye ödüller verilecek.